Nu este bine să îl provoci sau să îi vorbești de sus, într-un fel are dreptatea lui în ceea ce zice, la fel cum și tu o ai pe a ta. Și tata îmi spunea exact aceleași lucruri, poate chiar mai rău de atât, dar am învățat că nu trebuie să îmi pierd cumpătul și să îi demonstrez exact opusul lucrurilor pe care le spune. Dovedește-i că se înșeală și găsește-ți un rost în viață atunci când împlinești 18 ani. Până atunci, vorbește-i frumos și lasă de la tine, că doar e tatăl tău până la urmă.
In primul rand, nu vad nici o insulta in ceea ce tatal tau spune.
Este ok ca un taran sa fie numit cioban, de altfel termenul este foarte folosit.
Iar faptul ca te aseamana cu bunicul tau, ar trebui sa nu te supere, fiindca asta este adeavarul, iti mostensti parintii si bunicii, prin sange, prin hormonii prin tot.
In loc sa te pui in gura cu taica-tu, mai bine il asculti si-i arati respect ca s-ar putea sa aiba dreptate sis a te invete de bine, prin ceae ce-ti spune si-ti cere.
In orice caz, esti minor si esti inca sub tutela parinteasca, ceea ce te obliga sa asculti de parinti si sa executi ceea ce ei iti cer.
Dupa 18 ani, iti iei bocceaua si poti pleca in lume, dormind pe strazi si-n santuri, daca asta te face fericit, dar pana atunci, fii tacut si cu bun simt, ca taica-tu munceste si te intretine.