| Nustiu54 a întrebat:

Salut! Vi s-a întâmplat sa va pierdeți cam toți prietenii? Locuiesc într-un sat mic și nu prea sunt ieșit in lume. Ma înțeleg cu câțiva copii la scoala, dar pe timp de vacanta nu prea vorbim mult, iar aici in sat nu prea sunt copii, decât vreo 2 baieti cu care ma intelegeam super bine. Chiar iiconsideram prieteni, dar in ultimul an s-au schimbat destul de mult și ma cam ignora. Din ce am observat singurele momente când îmi dau ei mesaj sa ieșim pe afara sunt foarte rare, odată la câteva săptămâni sau luni și doar când sunt plictisiți. În rest eu am ajuns sa propun sa ne vedem, fiind de multe ori refuzat politicos sau am primit și seen. Chiar simt ca sunt luat de fraier și tratat doar ca ultima opțiune. Vreau sa ma schimb, dar mi-e greu sa stau doar singur. Nu prea îmi găsesc activitati( mai ma uit la filme, ascult muzica, mai fac treaba, grădinărit și uneori mai citesc) plus ca sunt nostalgic și îmi și pare rău să mă detașez de ei total, chiar dacă mintea îmi spune sa o fac. Mi-e și greu sa îmi fac prieteni, nu găsesc mai pe nimeni de genul meu. Ce sa fac?

Răspuns Câştigător
| Alfasigma9 a răspuns:

E bine că vrei să te schimbi, trebuie, nu trebuie să pui suflet. Același lucru mi s-a întâmplat și mie, și o să spun din propria mea experiență aceste mici sfaturi:
1. Nu te focaliza pe relațiile exterioare, cu prietenii, ci mai mult pe tine. Fă-ți o listă cu 10-20 sau mai multe activități pe care nu le-ai făcut până acum și încercă să le faci. O să-ți ocupi timpul cu ceva distractiv.
2. Stai mi-a mult cu neamurile, sau cu persoane mai apropriate, poartă o discuție cu bunica sau vecina, cu părinții surori frați dacă ai, etc.
Și poate dacă mergi la liceu în altă parte, sigur o să-ți faci prieteni sau cunoștințe noi. Sper că te-am ajutat!

2 răspunsuri:
| Terminator5000 a răspuns:

Găsește alți prieteni, eventual dacă vrei ne putem împrieteni

| Nustiu54 explică (pentru Terminator5000):

Mi-ar plăcea. Ai insta? Dacă da sunt it.sgeorge