Ai 17 ani si esti batut in cap.
Informeaza-te nene.
Si sa stii si tu, ca sa faci muschi, trebuie sa ridici niste greutati cu care poti face maxim 3-4 ridicari, ai nevoie de o alimentatie foarte buna, 30% antrenamentul, 70% alimentatia.
Muschii cresc in zilele de pauza, lucrezi maxim de 2 ori pe saptamana aceleasi grupe daca vrei rezultate.
Ce e cu prostia aia de antrenament? Mult si prost.
Auzi la el, sa faca 40 serii a cate 2000 de ridicari, asta ZILNIC
Daca te apuci de acum, o sa termini cam intr-o saptamana sa faci toate cele 80.000 de ridicari :facepalm:
Tu chiar vorbesti serios? Sper sa fie la caterinca intrebarea.
Nu ai inteles nimic.
Nu o sa te ajute cu nimic, nu iti vei forma muschi astfel.
Trebuie sa incepi facand 40-50 ridicari/zi in serii de cate 2-3.
Si dupa in fiecare zi mai faci 10 ridicari in plus.
Si ia-ti 1-2 zile libere pe saptamana ca muschii sa se formeze(da, se formeaza in zilele de "pauza", nu cand depui efort fizic).
Ce poti sa patesti din cauza ganterelor....sa nu obtii rezultatele dorite.
Acei muschi nu vor avea timp sa se formeze daca incepi intens si la scurt timp se vor "obisnui", deci nu o sa creasca cat iti doresti sau cat ar trebui.Rezultat contrar daca ai face cum am spus mai sus(spre bucuria ta).
Cel mai bine incepi cu cateva repetari si maresti numarul acestora in fiecare zi si iti iei si zile libere ca sa se formeze muschii.
Si pe langa gantere fa si alte exercitii ca din nou, nu se vor forma mai rapid si nu o sa mai creasca dupa un timp.Trebuie sa diversifici daca vrei sa obtii rezultate, un singur exercitiu facut la nasfarsit si de multe ori nu ajuta.
Si trebuie si program de antrenament, o alimentatie sanatoasa, dar bogata in proteine...
Sa faci tu cateva ridicari cu gantera 2 zile din 7 fara sa ai un program si o alimentatie corespunzatoare esre echivalent cu 0.
"Trebuie sa incepi facand 40-50 ridicari/zi in serii de cate 2-3.
Si dupa in fiecare zi mai faci 10 ridicari in plus."
Tu asa faci? N-ai nici o treaba
Mai degraba tu nu stii ce spui.Am facut sala o perioada cu antrenor personal si stiu despre ce vorbesc.
"...trebuie sa ridici niste greutati cu care poti face maxim 3-4 ridicari..."
3-4 ridicari? Cine te-a mintit?
Cu alea 3-4 ridicari/zi fara sa schimbi ceva pe parcurs nu faci nimic.
Deci trebuie sa-si ia o gantera d-aia de vreo 30 de kg ca sa nu poata face mai mult de 2-3 ridicari.Wow, chiar esti bine informat.
NU! Ii trebuie 2 gantere de vreo 10 kg fiecare cu care sa faca mai multe ridicari(sigur, mai mult de 2-3 ) si sa mareasca numarul pe zi ce trece. Daca continua facand 2-3 ridicari muschii se vor opri din crestere rapid si nu va avea parte de rezultatele dorite deoarece se vor "obisnui" cu acel antrenament repetiv si neschimbat.
Plus ca pe langa asta trebuie sa faca si alte exercitii, ridicatul unei amarate de gantere si daca o faci de 1000 ori/zi nu te va ajuta prea mult.
La faza cu zilele de pauza ai zis acelasi lucru ca si mine.
Ah, si daca face antrenament 5 zile pe saptamana din 7 nu-l va afecta cu nimic.
Ai zis de 2 ori antrenament pe saptamana...da, asta este MINIMUL
Cateva serii de 3-5 ridicari.
Degeaba faci tu 100 de ridicari ca nu te ajuta.
Iti aduc un profesionist? imediat
"Ai zis de 2 ori antrenament pe saptamana...da, asta este MINIMUL"
Muschii au nevoie de pauza ma nebunule.
Tu daca faci 300 de repetari, e normal ca nu faci febra musculara, drept urmare nu are ce sa se recupereze la tine.
Si-a batut joc de tine antrenorul ala
Decat sa faci prostia aia de antrenament, mai bine faceai flotari si tractiuni la bara, e acelasi lucru, mai economiseai si bani.
Pentru forta si muschi, nu trebuie sa faci foarte multe repetari.
Chiar nu-mi pasa ca ai facut sala sau nu, sunt atatia sportivi de performanta care habar n-au de capul lor, deci nu e ceva "SOC" "Ai facut sala, deci stii 1000% cu ce se mananca" nu sta chiar asa treaba
Daca ai avea un program bine pus la punct ai vedea ce inseamna.
Vine si Cosmin cu raspunsul imediat.
"Muschii au nevoie de pauza ma nebunule."
"Nebunule", pauza sunt acele 2 zile din saptamana.
Daca faci antrenament de 2 ori pe saptamana si in opinia ta asta este maximul, atunci care este minimul?
Daca nu stii despre ce vorbesti nu mai comenta ca doar demonstrezi cat de "informat" esti.
Faceam antrenament de 2-3 ori pe saptamana cand m-am apucat de sport si rezultatele au fost ok, nu s-au ridicat la nivelul asteptarilor mele.
Cand am inceput sa merg la sala de 5 ori pe saptamana rezultatele au fost mult mai vizibile.
Si da "nebunule", am avut si zile de pauza ca sa se formeze muschii, acelea fiind weekend-urile, adica cele 2 zile in care stateam acasa.
"Tu daca faci 300 de repetari..."
Nu ai inteles nimic din ce am spus am spus mai sus, nu? Pe langa faptul ca esti complet pe langa cu intrebarea pusa de utilizator mai si raspunzi fara sa fi citit ce am scris comentand aiurea.
Am zis ca ar trebui sa inceapa facand 20-30 ridicari/ zi in mai multe serii si sa le mareasca numarul pe zi ce trece deoarece corpul se va "obisnui" la un moment dat cu acest antrenament repetiv si neschimbat.
Daca ar face acelasi nr de ridicari zilnic cum ai spus nu si-ar forma muschii, ar fi doar timp irosit.
Tu ce ai inteles?
Este ca si genoflexiunile sau flotarile.Nu incepi facand din prima zi 100 ca nu vei avea rezultate, ci incepi cu 5-10 si faci in plus pe zi ce trece pentru a-ti depasi limita si a deveni mai rezistent.
Asa se formeaza muschii, nu prostia cu 2-3 ridicari pe care ai spus-o.
Perioada in care se formeaza muschii, adica zilele de pauza nu ar trebui sa fie mai lungi decat zilele in care te antrenezi.Din cate stiam eu este invers decat ai spus tu. Daca faci antrenament 5 zile tot iti raman 2 sa te odihnesti.
Si asta te ajuta mai mult decat 2 zile antrenament si restul saptamanii nimic.
"Si-a batut joc de tine antrenorul ala..."
Ce prost esti smr.
Si-a batut atat de tare joc de mine incat intr-o luna cu dieta pe care mi-a recomandat-o si cu exercitiile pe care le-am facut acolo am reusit sa slabesc 10 kg, sa-mi tonifiez corpul si sa scap de celulita.
Wow, cat de inteligent.
Tu spui ca ar trebui sa faaca 2-3 ridicari tf... Dragule, exercitiile precum flotarile sau ridicatul ganterei se fac in SERII.
Ce serii poti sa faci tu cu 3-4 ridicari?
Sigur, 300 din prima zi nu ajuta muschii sa se formeze.Trebuie sa faci 20-30 ridicari in mai multe serii(respectiv 2) si sa maresti numarul acestora zilnic.Am spus asta de la inceput dar cred ca esti redus mintal si nu poti sa intelegi.
Cu 2-3 ridicari si 5 zile pauza(n-am mai auzit asa ceva, dar in fine )nu faci vreun progres.Muschii trebuie lucrati si pentru asta e nevoie de munca. Daca ti-ai putea forma muschi asa usor cred ca toti barbatii ar avea patratele si corp lucrat si nimeni n-ar mai da banii la sala sau ar face si alte exercitii pentru zona respectiva.Muschii trebuie totusi lucrati cu o limita, desigur.
"Pentru forta si muschi, nu trebuie sa faci foarte multe repetari."
Deci 20-30 de ridicari sau chiar 50 in cateva serii ti se pare mult?
Nu veni sa spui altora ca gresesc daca tu consideri caci cu 5 zile pauza si 2 antrenament, 2-3 ridicari cu gantera in alea 2 zile obtii rezultate.
"Chiar nu-mi pasa ca ai facut sala sau nu, sunt atatia sportivi de performanta..."
Daca nu aveam rezultate ti-as fi dat dreptate si nici nu mai indrazneam sa comentez.Dar uite ca desi nu mai fac atata sport ca si atunci(dieta tot o tin)nu m-am ingrasat si am scapat partial de celulita.Deci mai degraba opinia mea este deasupra a tot ceea ce crezi tu ca ar fi adevarat despre sport.
Pentru ca astfel eu am obtinut rezultate.Si repet, faceam 2-3 zile antrenament la inceput cum spui tu ca ar fi mai bine si erau perioade chiar si dupa ce incepusem sa lucrez intens sa imi iau mai multe zile de pauza si am avut rezultate, intr-adevar, dar slabe comparativ cu acele dati in care lucram intens pe perioade mai indelungate.Sigur,si cu 2 zile libere.
Dar la inceput, in alea 2 zile de antrenament faceam mai mult de cateva ridicari amarate cu gantera.
Daca in cazul meu abia s-au vazut rezultatele in acea perioada, atunci ce sa zic daca faceam nu doar 2 zile antrenament pe saptamana, ci si sa-l fac lejer, respectiv cateva ridicari cu gantera ca dupa tine 1% e miscare si restul de 99% din timp trebuie sa te odihnesti pentru a se forma muschii ca altfel nu se prinde nimic.
Ah, si este o diferenta intre RIDICARI si REPETARI(serii).
Esti prost si cu gura mare, n-ai nici o treaba cu sala, asteapta sa-ti raspunda Cosmin.
Aham,sigur
Opa "Si-a batut atat de tare joc de mine incat intr-o luna cu dieta pe care mi-a recomandat-o si cu exercitiile pe care le-am facut acolo am reusit sa slabesc 10 kg, sa-mi tonifiez corpul si sa scap de celulita."
Pai ma imbecilule eu m-am referit la cum sa iei in greutate si sa pui si masa musculara pe tine.
Tu doar ai slabit, si te-ai definit, nu ai luat in greutate.
Acum depinde si ce vrei sa faci.
http://staiinforma.ro/blog/fitness/10-exercitii-biceps-masa-musculara/
Nici un exercitiu de acolo nu depaseste 15 repetari.
Eu cand am spus 3-5 repetari, m-am referit la exercitiile de tip strong man, alea sunt pentru forta, faci muschi si din alea stai linistit.
"Pai ma imbecilule eu m-am referit la cum sa iei in greutate..."
Bai copil redus mintal, procedura pentru slabit si definire este similara cu cea in care pui masa musculara.
Nu poti sa faci muschi(respectiv sa iei in greutate)daca te antrenezi doar 2 zile din saptamana, n-ai un program de antrenament, o alimentatie corespunzatoare, nu diversifici programul etc.La fel si in cazul slabitului. Exercitiile si dieta difera.
Atunci cand vrei sa pui muschi mananci consistent, 5 mese bogate in proteine/zi, mergi la sala de forta unde daca faci 2-3 repetari cum ai spus cu o gantera, la mesele alea bogate in calorii pui doar grasime.
Cand vrei sa slabesti mananci putin, dar mancare hranitoare, bei multe lichide si faci un sport precum inotul, dar il practici mai mult de 2 zile/saptamana.Deci procedura pentru a ajunge la rezultatul dorit este similara, exercitiile si dieta difera, nu numarul repetarilor.In ambele cazuri este la fel.
Exercitiile pentru a pune masa musculara se fac in 5 serii a cate 20-30(sigur,merge si 15, dar ciudat faptul ca ai sarit de la 2-3 la 15 ) ridicari la fiecare aparat in parte daca ne raportam la aparatele destinate dezvoltarii musculaturii din zona bratelor(biceps/triceps).
Tu parca spuneai 2-3 si nici macar nu ai sugerat ca ar trebui sa tina o dieta sau sa diversifice programul si ma contrazici pe mine care i-am zis CORECT ce trebuie sa faca ca sa-si dezvolte musculatura pe langa ridicarea unei gantere care nu-l va ajuta sa puna muschi? Ma faci sa rad.
Si pe deasupra spui ca odata ce incepe sa faca sport nr de repetari si serii ar trebui sa ramana constant.
Nu, se incepe cu cateva repetari si dupa maresti numarul zilnic pentru a creste muschii(ca altfel nu obtii rezultate)si ca sa creasca si rezistenta.
Ai spus atatea prostii pana acum si in continuare vrei sa demonstrezi ca ai dreptate?
Ok, nu ma lua pe mine ca exemplu.Verisorul meu a luat in greutate(muschi)mergand la sala de forta, facand mai multe repetari la fiecare aparat(nu prostia cu 2-3 pe care ai spus-o), lucrand intens aproape zilnic si mancand consistent, 5 mese/zi.
Asta a fost acum mai multi ani ce-i drept, dar nu cred ca corpul uman s-a schimbat atat de mult intr-un interval atat de scurt astfel incat modul in care obtii muschi si/sau rezistenta sa fie altul.
Si din nou, daca ar fi atat de usor sa pui masa musculara dupa cum zici n-ai mai vedea oameni pe strada oameni impartiti in 2 categorii:slabanogi si burtosi cu inclinatie spre obezitate.
Iar doar 1 din zeci care sa aiba muschi si un corp definit, nu grasime.
Esti prost de dai in gropi, e normal in p*** mea ca trebuie sa ai o alimentatie corespunzatoare si sa-ti iei toate caloriile, proteinele, etc din mancare, daca nu poti din mancare, poti sa te folosesti chiar si de pudra proteica,
Ai invatat prost tot ce stii tu "Nu poti sa faci muschi(respectiv sa iei in greutate)daca te antrenezi doar 2 zile din saptamana, n-ai un program de antrenament, o alimentatie corespunzatoare, nu diversifici programul etc.La fel si in cazul slabitului. Exercitiile si dieta difera."
Nu am spus ca trebuie sa mergi la sala doar de 2 ori pe saptamana retardatule, am spus ca o grupa musculara o lucrezi maxim de 2 ori pe saptamana, muschii au nevoie de recuperare, nu vad rostul, de ce p**** ma-tii sa faci 100 de repetari zilnic, cand poti sa faci in total 20 din cateva serii? Atunci o sa dea rezultate, atunci se produc ruperile micilor tesuturi musculare, muschii cresc in zilele de pauza.
La sala mergi de mai multe ori, azi antrenezi bicepsul si gambele spre exemplu, maine pieptul, poimaine cvadricepsii, raspoimaine spatele.
Cand am spus odihna nu m-am referit la faptul ca mergi azi sa faci biceps si stai o saptamana, m-am referit la faptul ca nu mai trebuie lucrata aceias grupa.
"Exercitiile pentru a pune masa musculara se fac in 5 serii a cate 20-30(sigur,merge si 15, dar ciudat faptul ca ai sarit de la 2-3 la 15 laughing ) ridicari la fiecare aparat in parte daca ne raportam la aparatele destinate dezvoltarii musculaturii din zona bratelor(biceps/triceps)."
Ca sa cresti in forta si sa faci muschi, nu trebuie sa faci 3 repetari cu o gantera de 5kg, trebuie sa ridici o greutate cu care poti sa faci maxim cateva repetari.
Ai mai jos un tabel, fa scroll.
https://antrenorulmeupersonal.ro/articole/numarul-de-repetari-si-seturi/
Ce faci tu acolo e pentru REZISTENTA, atunci cand slabesti, e foarte greu sa reusesti sa slabesti doar grasime, slabesti si putina masa musculara, slabirea se face in tot corpul.
D-aia exista si perioada de definire, si perioada de masa.
Copil mic si prost ce esti, ai facut si tu maxim 3 luni de sala si te crezi mare antrenor =)) Vai de capul tau.
"Verisorul meu a luat in greutate(muschi)mergand la sala de forta, facand mai multe repetari la fiecare aparat(nu prostia cu 2-3 pe care ai spus-o), lucrand intens aproape zilnic si mancand consistent, 5 mese/zi."
Cresti in forta putin, evident, e mai bine decat sa nu faci nimic, dar putea sa aiba rezultate mult mai mari.
Tu crezi ca asta, care ridica 500kg face prostia aia de antrenament cu 30 de ridicari? =))
https://www.youtube.com/watch?v=T9Y4o_BqC0A
Nici daca ai avea cel mai bun genetic Strongman :)) din aceasta lume plina cu prosti ca tine n-ai reusi sa ridici macar pe jumatate a ce ridica ala cu tampenia aia de antrenament.
Of, of, d-aia o sa ramai mic si nu o sa ai rezultate.
Si nu trebuie sa ma crezi pe mine, poti sa te documentezi si singur.
Tu esti singurul care se contrazice cu toti si nu vrea sa accepte adevarul, de ce? Tu stii.
Abia astept sa te ia si Cosmin la p*** putin.
Tot ce ai scris in comm-ul asta este diferit de ce ai spus in primele 2.Cand am comentat faceam referire la cct-urile despre care ai vorbit pana acum.
"Nu am spus ca trebuie sa mergi la sala doar de 2 ori pe saptamana retardatule..."
Pai de ce mm de cct cu ochi nu ai spus asta mai devreme? Nici macar n-ai precizat ca faceai referire la asta.Din ce ai scris mai sus reiese cu totul altceva.
Daca spuneai din prima ce ai scris acum nu comentam.
Comentariile tale de mai sus sunt in contradictoriu cu tot ce ai spus acum.
Cand ziceai ca trebuie sa se antreneze 2 zile pe saptamana n-ai spus ca trebuie doar o grupa de muschi, reiese clar ca faceai referire la antrenament per total sau cel putin asta s-a inteles.
Cand ai vazut ca am spus(de mai multe ori)ca antrenamentul ar trebui sa fie facut 5 zile/saptamana si 2 zile pauza de ce in mm nu ai scris ca la faza cu alea 2 zile voiai sa zici ca este vorba despre o singura grupa de muschi? N-ai precizat asta.Iar eu cand am zis antrenament 5 zile si 2 pauza de asemenea n-am precizat ce grupa, deci se subintelege ce voiam sa zic.
As fi scris mai mult, dar se vede ca esti prost de rupi si n-are rost.
"Abia astept sa te ia si Cosmin la p*** putin."
Da, ca nu esti tu in stare s-o faci.
Ca imi esti inferior intelectual si nu tii pasul asa ca vrei ca altii s-o faca.
Asteapta mult si bine ca opinia mea despre sport si alimentatie este pe aceeasi lungime de unda cu a lui.
M-am uitat prin raspunsurile lui si se pare ca ce zici tu se afla mai degraba in contraditoriu cu ce zice si/sau crede Cosmin decat ce am scris eu mai sus.
Din moment ce mai bine de o treime din raspunsurile pe care ti le evalueaza utilizatorii primesc eronat si nefolositor imi dau seama cat de inteligent esti tu si ce copil mic si prost sunt eu.M-am uitat si prin raspunsurile tale si nu pari a fi un om prea inteligent, fara suparare.
Esti vai de capul tau, imi pare rau sa-ti zic.
Rusine ca o fetita de 15 poarta discutii la acelasi nivel cu tine sau chiar mai sus csz...
Daca te doare, faci febra musculara las-o mai moale. Durerea e o chestie care iti zice sa o lasi mai moale, nu e adevarat ca trebuie sa dai in continuare la sala cand te dor muschii. Si sportul nu grabeste procesul de formare a muschilor doar dezvolta masa musculara. Vezi si tu cat poti sa ridici, cat de mult ar fi bine etc. Cred ca poti sa iti dai seama si singur.a da si nicioadata inainte de un exercitiu sa nu faci intaiderea aia pentru ca iti relaxeaza muschii, pentru incalzire baga niste greutati mai mici sau un exercitiu mai usor.
Din cate vad mai nimeni de aici nu se pricepe la asa ceva asa ca o sa iti spun eu adevarul, nu poti, pur si simplu nu poti grabi procesul de formare a muschilor, nu conteaza ca ridici 11kg sau 8kg, si nu conteaza cate serii, strict este ca ce vrei tu sa faci e sa recurgi la supra antrenament, iar supra antrenamentul face opusul, adica te antrenezi ca nebunu' si in loc sa cresti, din cauza supra antrenarii, masa musculara va scadea, iti recomand sa faci maxim 5 exercitii pe zi ( fiecare exercitiu a cate 5-6 serii ), iar daca te hotarasti sa faci 2 grupe de muschi in aceeasi zi iti recomand maxim cate 3 exercitii pentru fiecare grupa, incearca sa le diversifici, daca vezi ca nu mai faci progrese incearca sa schimbi antrenamentul / rutina / posibil si dieta, oricum, ideea de baza ramane, nu incerca sa te supra antrenezi, vei epuiza muschiul degeaba si nu vei da rezultate, si apropo, incearca sa faci exercitiile cat mai corecte, deoarece daca miscarea nu e corecta nu prea faci nimic...