| Gillian a întrebat:

Sunt demoralizata rau. Mi-am cunoscut viitorii colegi de liceu...bine, de fapt am vorbit putin pe un grup. Cred ca nu ne vom putea imprieteni. Mai toti sunt din oras(eu nu), se cunosc, sunt prieteni si eu ma simt ignorată. Cred ca aveam si asteptari prea mari: ma asteptam sa fie mai elevati. Nu ma identific cu ei. Acum, nu le contest inteligenta, caci in profunzime daca ii voi cunoaste nu cred ca vor fi asa(unii). Problema e ca nu cred ca ei vor sa se imprieteneasca, macar sa incerce sa se cunoasca cu mine.
Eram intr-un grup pe WhatsApp cu ei si am iesit, pe motiv ca erau prea multe...ăăă, cum să zic...prostii, gunoaie de mesaje si poze si nu eram bagata in seama. Stiu ca ignoranta asta adusa mie e cauzata tot de mine, pentru ca nu am comunicat cu ei. Am facut-o, cand erau lucruri pentru care prezentam un interes, apoi ei au adus conversatia in sfera aia tiic adolescentina prosteasca( nu stiu cum sa zic altfel ca sa nu folosesc cuvinte urate).
Si dupa ce am iesit nu am primit vreun mesaj de la vreunul; atat de "interesati" de mine sunt.
Sunt tristă. Scoateti voi intrebarea, eu nu stiu.

Răspuns Câştigător
| anonimg a răspuns:

Este si normal sa te simti asa in mijlocul unor oameni pe care nu-i cunosti.
Cauta sa-i tratezi pe oameni cu respect si demnitate, chiar daca ei se comporta ca si cum nu ar avea asa ceva nici pentru ei, nici pentru altii. Ofera-le tu asta, si vei fi coplesita de recunostinta. Viata nu este alcatuita doar din cuvinte.

39 răspunsuri:
| Adry05 a răspuns:

E si normal, nici macar nu te cunosc, tu te-ai apuca sa dai mesaj unei persoane cu care n-ai vorbit nicioata ca a iesit din grup? Esti prea pesismista. Mi se pare normal sa nu te bage in seama pentru ca NU TE CUNOSC si tu esti aia care trebuie sa se age in seama. Daca chiar vrei sa te integrezi, ignori un subiect nu parasesti un grup ca nu-ti convine. Pe un grup cu atatea persoane nici nu se vor discuta subiecte profunde, mai ales in clasa a 9-a. Invata sa te adaptezi la grupuri daca vrei sa fii integrata.

| Gillian explică (pentru Adry05):

Ei i-as da mesaj, da, sa o intreb de ce a iesit.
Oricum...cred ca am procedat gresit, da, la faza cu iesitul din grup. Acum vreau să intru din nou, dar cred că și-au făcut deja o părere proastă. Și ce să îi zic(adminei)? "Ăăă... știi, aș vrea să intru din nou."? Sună ciudat. Nu știu cum să procedez.

| Adry05 a răspuns (pentru Gillian):

Ai putea c-o mica minciunica gen ca a fost o verisoara de a ta mai mica pe la tine (vreo 10 ani asa ) si ca ti-a umblat pe telefon si te-a scos din vreo 3 grupuri de wapp.

| Gillian explică (pentru Adry05):

Nu, prefer sa nu mint. Oricum, ma cam indoiesc ca i-ar interesa motivul.

| Culoareincolora24 a răspuns (pentru Gillian):

A imblat fratele tau mai mic?

| Gillian explică (pentru Culoareincolora24):

Ce? laughing Nu, am iesit din propria vointa. Am rezolvat oricum, m-au bagat inapoi.

| Culoareincolora24 a răspuns (pentru Gillian):

Ma refeream sa le zici asta lorlaughing))

| RAY a răspuns:

Cu baiatul popular cum a fost?

| Gillian explică (pentru RAY):

Poți fi mai explicit? laughing

| RAY a răspuns (pentru Gillian):

Cu acel baiat hot, popular cum a fost? inca nu l-ai cunoscut? baieti frumosi nu sunt?

| Gillian explică (pentru RAY):

Nu ii pot cataloga de acum. Baietii sunt draguti, pot spune.

| RAY a răspuns (pentru Gillian):

E atunci e ok, vezi si partea buna, ai de unde alege

| Nemessys a răspuns:

Nu trage concluzie din prima... Nici nu ai avut prima zi de liceu si deja esti trista. Lasa macar sa treaca o luna si dupa o sa fie bine. Si inca ceva. Crezi ca esti singura persoana de genu'? Poate mai este cineva in clasa la fel ca tine si nu cunoaste pe nimeni. Poate reusesti sa te imprietenesti cu acel cineva. big grin Si eu zic ca este suficient pentru un inceput. Daca apuci sa te imprietenesti si cu ceilalti bine, daca nu, nu. Stii si tu cum e. mai bine un singur prieten dar sa fie adevarat decat sa fie multi si falsi. happy

| Gillian explică (pentru Nemessys):

Mersi de raspuns.
Stiu, nu vreau multi prieteni, dar aș prefera ca acel viitor prieten dintre colegi, fie el și singurul, să se facă arătat acum. happy

| Nemessys a răspuns (pentru Gillian):

Poate mai timid, poate nu e genul sa se bage in seama si poate nu e asa sociabil. Te-ai gandit la asta? Oricum, chiar daca e asa, tot te poti imprieteni cu el. Fie el fata sau baiat. Daca e baiat, iti recomand sa pari si tu la fel (asta daca este cum am zis la inceputul mesajlui). Dupa aia. o sa se obisnuiasca cu tine si poti fi tu insati. Asa trebuie sa faci la persoanele de genu. Oricum, daca este asa, atunci iti garantez eu ca prietenia voastra o sa fie si dupa terminarea liceului. Asta bineinteles daca iti mai faci prieteni, nu il/o lasi pe el /ea baltawinking.

| Gillian explică (pentru Nemessys):

Mersi din nou!
Să dea Domnu' să fie cum ai spus tu! laughing

| xerxes1 a răspuns:

In general atragem in viata noastra personaje si situatii cu care rezonam.Colegii tai de fapt esti tu in ipostaze diferite.

| VelaJohnny a răspuns:

Din toata gloata aia de copii, trebuie sa fie cel putin unul cu care sa te poti intelege. Plus, aparentele nu-s mereu realitatea. Poate vei fi tu o influenta buna pentru cineva, cu conditia sa nu te lasi acaparata de influenta lor pe care ai descris-o drept negativa. Si eu la inceput, pe a 9-a imi facusem o imagine despre colegi, insa peste timp abia i-am cunoscut mai bine, imprietenindu-ma sau evitand pe cineva, in functie de cum se dovedea au a fi.

| Zaygon a răspuns:

Stai chill si nu iti mai fa atatea griji. Eu cand am intrat in clasa a 9-a eram singurul de la scoala de la care veneam si mai cunosteam pe cativa de la concursurile locale si a fost okay sa zicem primele 2 luni, dupa au aparut bisericutele si eu nu m-am putut integra nici atunci, nici in anii care au urmat. Si uite asa au trecut 2 ani de cand am terminat a 12-a si din fosta clasa cu o parte din colegi sunt si la facultate dar sincer cu 2 persoane mai tin legatura si discut chestii personale, cu restul daca mai zice unu cand vine pe acasa in vacanta si sa iesim mai multi la o bere mai merge dar e asa... rece. Deci chiar nu iti fa griji, oamenii calumea sunt putini, eu m-am integrat abia la facultate si mi-am facut un grup al meu de prieteni apropiati.
Daca iti zic eu ce faze mi-au facut prin liceu nu cred ca mai are rost mai vorbesc.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Se pare ca esti o galaxie dintr-un univers paralel.
Intreaba-te cate galaxii mai exista in universul tau?
Si eu tot asa m-am simtit cand am intrat in liceu, nu cunosteam pe nimeni, veneam de la 100km distanta.Dar sunt o fire sociabila si mi-am facut repede prieteni.Se vor forma multe bisericute, stai linistita.
Nu e nevoie sa te stresezi pentru niste fleacuri.

| Gillian explică (pentru anonim_4396):

Sunt puține galaxii în unoversul meu, dar nu le cunosc, și vreau cu disperare. laughing
Așa sunt eu: foarte sufletistă. De ce m-am născut așa?! sad

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Eu nu am vorbit cu absolut niciun viitor coleg pana sa merg la liceu, acolo i-am cunoscut si, chiar daca la inceput nu mi s-au parut ok, acum ma inteleg foarte bine cu ei.

| Ara997 a răspuns:

Nu stiu de ce dar am impresia caesti o fatadesteapta si nu te bagi prea repede in taraze. stai calm cand incepe scoala tine-te de invatat lasa-ipe ei sa piarda timpul tu mergi pedrumul tau ai sa-ti faci oprietena buna (un prieten) dar e mai greu la inceput plus ca treurile astea se schimba de la o zi la alta intre adolescenti.
p.s.
... ce e val ca valul trece
de te indeamna de te cheama
tu ramai la toate rece.
si nu a spus-o un prost

| Kiwibibilă a răspuns:

Am o poveste asemănătoare.
Eu sunt singura de la ţară din clasa mea şi spre deosebire de tine nici nu am fost băgată în vreun grup. A fost foarte naşpa. Abia în prima zi de şcoală m-au băgat. Şi eu mă simţeam un nimeni în clasa aceea. Cu toţii erau deja buni prieteni. Eram super speriată că nimeni nu va vorbi cu mine, ceea ce s-a şi întâmplat. În prima zi de şcoală stăteam ca proasta singură în ultima bancă şi aşteptam să treacă timpul. Chiar nişte colegi au început să râdă când au auzit că sunt de la ţară.
DAR... Sfântul dar...
Dar la un moment dat, o fetiţă minunată a venit să facem cunoştinţă, şi i-am zis să ia loc lângă mine. Apoi am început să vorbim, şi să vorbim etc etc. Apoi am ieşit cu ea şi mai mulţi colegi la o terasă şi m-am mai băgat în vorbă cu unul sau altul şi în a doua zi când a intrat fata aia pe uşă am insistat să stea lângă mine (pentru că ea deja stătea cu cineva şi în fine) şi am devenit colege de bancă. Şi apoi foarte bune prietene.
Următoarele zile au început colegii să se bage în seamă cu mine, chiar rămăsesem uimită. Şi uşor-uşor mi-am făcut prieteni pe bune şi regret că am avut păreri proaste despre ei.
Şi uite aşa mi-am spus povestioara care nu cred că te interesează dar poate îţi mai ridic moralul spunându-ţi că SIGUR ÎŢI VEI FACE PRIETENI. Orice om îşi face prieteni în a 9-a, oricât de timid ar fi. De fapt la mine în clasă cel puţin cei timizi sunt etichetaţi drept drăguţi.
Deci... Baftă multă!

| Gillian explică (pentru Kiwibibilă):

Ai zis că la tine cu toții erau buni prieteni și te simțeai "un nimeni". Păi de asta mi-e teamă și mie. Cum am spus, la mine unii deja sunt prieteni, si cei care nu sunt cred ca se vor imprieteni pana la sfarsitul verii...iar eu? Ar trebui sa incerc sa comunic cu unii dintre ei.

| Kiwibibilă a răspuns (pentru Gillian):

Îţi mai spun odată, stai liniştită că te vei împrieteni cu ei.
Dar dacă te ţine poţi să te bagi în seamă cu cei de pe margine pentru că vei cunoaşte nişte oameni la începutul anului.

| Notmyaccount a răspuns:

Draga mea, atunci cand nu cunosti un colectiv, nu poti sa ai pretentia la astfwl de fite. Intelegi? Adica poti sa iesi din grupul lor, dar nu poti sa ai pretentia sa planga cineva dupa tine, pentru ca tu nu ii cunosti si ei nu te cunosc si, pentru ca adevarul e ca traim intr-o lume in care nimanui nu ii pasa de nimeni. Probabil ca ti-ai format o impresie proasta deapre ei, dar iesind din grupul lor, ai lasat o impresie la fel de proasta. Oricum... Lucrurile nu sunt atat de negre precum par. Fii cu tupeu, fii curajoasa, fii increzatoare. Stiu ca e greu, dar incearca.

| Gillian explică (pentru Notmyaccount):

Mie imi pasa, in general. Si asta e problema, că aștept de la alții sa se comporte exact asa cum o fac si eu cu ei. Acum ai putea sa ma contrazici si sa spui ca ei se comporta exact ca mine, cu ignoranta. Ei bine, in general nu sunt asa, doar ca asa am ales sa ma comport acum.

| Notmyaccount a răspuns (pentru Gillian):

Te inteleg, crede-ma. Dar fara un motiv anume, aleg ca in cazul tau sa nu impaturesc adevarul intr-o hartie frumoasa. Nu. Asta-i adevarul. Lumea e superficiala, rea, nepasatoare, si lista mea ar mai putea continua. Dar doar pentru ca ei sunt asa, nu inseamna ca tu trebuie sa te demoralizezi in halul asta.
Nu am zis ca nu iti pasa, ba chir din contra, parerea mea e ca tie iti pasa prea mult.

| hgcl a răspuns:

In liceu nu ai nevoie de o clasa intreaga de prieteni, doar de cativa pe o minte cu tine. In toata perioada liceului, am avut 4 prieteni/colegi cu care am facut toate prostiile, de restul nici nu m-a interesat. Dupa ce o sa-ti gasesti colegii potriviti pentru tine, nu o sa te mai intereseze cat de retardati sunt ceilalti.

| Culoareincolora24 a răspuns:

Imi zici si mie te rog cum pot sa vad numele celor dintr o clasa de la un anumit liceu?

| Gillian explică (pentru Culoareincolora24):

Iti cauti numele pe site si, sa zicem ca tu ai intrat la un profil de filologie, apeși pe "filologie" din dreptul numelui tău și apoi îți apare lista cu toți cei care au intrat la acel profil, la liceul respectiv. Dacă sunt mai multe clase, elevii sunt amestecați, deci nu te pot ajuta.

| Lewis95 a răspuns:

Bună :)
Încearcă să te axezi mai mult pe școală/învățat și dă-i în plt pe toți ăia care te fac să te simți ignorată.
Limitează-te la 2-3 prieteni/ne de încredere, cu care ai ce vorbi și vezi-ți de ale tale. Nu pune la suflet : https://www.youtube.com/watch?v=nj1fwTkBL8Q

| Gillian explică (pentru Lewis95):

Răspunsul tău m-a uns pe suflet, cu toate că nu ascult piese de genul, dar accentuează mesajul, am înțeles. happy

| SaveMeDen a răspuns:

Bună, Gillian! În primul rând, vreau să te felict pentru că ai absolvit școala gimnazială! Eu am trecut pe clasa a X-a și,dacă pot să spun așa, aceste experiențe îmi sunt încă proaspăt tipărite în minte.Și eu sunt de la țară, iar de la oraș sunt mai mult de jumătate din colegi. Sunt o fire timidă și mă mulțumeam doar cu cititul mesajelor lor când a apărut grupul clasei. Nu am prea vorbit nimic cu ei nimic pe chat și au fost colegi care eu procedat asemenea mie.În prima zi de liceu au fost emoții uriașe și nu așteptam deloc acel moment când trebuia să vorbesc cu ei. A descurs repede totul,,, Salut, mă numesc X";,, Știți cumva unde e clasa noastră "; discuții asemănătoare. Am cunoscut-o pe colega mea de bancă, ea fiind timidă ca și mine ( mai mult decât mine ) și totul a mers cât de cât ok.Primele săptămâni uitam numele colegilor și mă simțeam najba, aproape că nu vorbeam nimic cu ei, dar încet, încet am progresat. Poate că nu mă crezi, dar cu unul dintre colegii mei am dicutat doar la final, în ultima săptămână și mi-am dat seama că era chiar de treabă. Acum depinde și de atitudinea ta față de ei. Dacă ai niște colegi mai... nu stiu...mai cu,, prostia adolescentină'', tu comportă-te frumos și impune respect din prima într-un mod elegant.O să vină momente (posibil) în care o să-i urăști, când o să zici că liceul e coșmarul vieții tale, dar nu e așa.Lasă că vine balul bobocilor unde sper să te distrezi și alte momente frumoase, amestecate cu momente grele și așa mai departe. Spuneai, dacă nu mă înșel, că vrei ca acel prieten/ă să iasă la iveală. Sincer nu cred că o să se întample asta pe chat.Îți explic.Să presupunem că prietenul din viitorul apropiat gândește ca tine și așteaptă ca acel coleg/ă special/ă (tu) să se arate.Și să revenim la realitate.Tu nu ai scris, deci nu aveți cum să conversați.Sincer, eu nu cred că vei cunoaște pe acel cineva special din clasă pe chat.Trebuie timp să vă cunoașteți. Sper că te-am ajutat și nu mai scriu că probabil te plictisesc. Dacă vrei să mai discutăm pe tema aceasta sunt deschisă la întrebări! Succesc în continuare!

| Gillian explică (pentru SaveMeDen):

Wow, ce răspuns lung. Multumesc pentru interes!
Nu ma asteptam sa formez o prietenie pe chat, caci stiu ca e imposibil in mediul virtual, dar vreau totusi să clădesc ceva care să ducă spre o prietenie, știi ce vreau să zic...
Am vrut sa le dau mesaj in privat unora, dar am renuntat, gandindu-mă că ei nici măcar nu știu că exist, iar eu fac asta; m-am saturat adică să fiu aia mereu interesată.

| SaveMeDen a răspuns (pentru Gillian):

Scuze ca te-am facut sa citesti atat! happy.Eu zic sa incerci sa le scrii in privat, macar unor fete. Ceva de genu :,, Salut! Am ineteles ca vom fi colege.Eu sunt X si ma bucur sa te cunosc".Nu uita! Internetul are un avantaj.Nimeni nu iti vede expresia timida. Totusi trmite doar la 1-2 colegi.Nu la mai multi deodata ca sa nu aiba ce discuta dupa.Sau pur si simplu asteapta ca timpul sa rezolve totul de la el ( asta e calea lunga ).

| BiancaI a răspuns:

Cum ai gasit grupul ala vr sa imi gasesc viitorii colegi si nu stiu cum ma ajuti si pe mine te rog?

| BiancaI a răspuns:

Cum ai intrat in grupul ala ca vr si eu sa imi gasesc colegii si nu stiu cum help pls