Piţipoancele astea care apar prin emisiunile de la ora 18 de la ProTV, Antena 1, Kanal D bănuiesc că intră la categoria " bine îmbrăcate " şi nu mi se pare că ar da dovadă de inteligenţă şi de prosperitate.
Am întâlnit o grămadă de persoane " prost îmbrăcate " care erau mult mai inteligenţi, mai educaţi şi mai cu bun-simţ decât cei " bine îmbrăcaţi ".
Pentru mine aceste prostii cu bine îmbrăcat, sau prost îmbrăcat nu au nicio valoare. Fiecare om e liber să poarte ce vrea, unde vrea şi când vrea. Dacă te iei după o anumită " modă " înseamnă că eşti doar un gibon care urmează un trend doar ca să pară şi el " cool ". Şi faza proastă este că atunci când vine vorba de modă, mereu e un spirit de turmă şi toţi se îmbracă după cum e această modă.
Proverbul se aplica si in ziua de azi doar ca tu te-ai complicat. Nu poti sa spui ca acest proverb se aplica la toti oamenii. "Nu haina-l face pe om!" se refera la acele persoane care ajung sa aiba o personalitate sucita rau dupa ce se imbogatesc, fie la acele persoane care sunt crescute cu bani dar care nu cunosc valoarea muncii. Proverbul ne ajuta sa nu ne lasam inselati de aparente si sa nu ne gandim ca cunoastem o persoana doar dupa ce o vedem o singura data.
Proverbul asta e valabil partial sau in unele cazuri deloc.
Totusi sunt anumite cazuri cand e valabil 100%, uneori recunosti foarte usor cocalarii dupa cum sunt imbracati.
Un om bine imbracat nu insemna ca e si iteligent, banii se fac in multe moduri...
la o prima vedere haina face pe om dar iti dai seama repede de purtator...
acum aproximativ 2 luni am fost la o piesa de teatru(nu credeam ca o sa imi placa vreodata teatrul, dar uite ca mi-a placut ce am vazut), unul dintre actori, 50-55 de ani, foarte bine jucat(personaj principal), o superba piesa...
acum 2-3 zile am vazut in zona unei piese acelasi om, desi l-am recunoscut mai greu sunt sigur ca el era, avea parul pana la umeri, parea nespalat, transpirat, niste haine ponosite, cu 1 plasa de cumparaturi abia tragea de ea, m-am uitat dupa el, s-a dus la masina, un trabant...
il apreciez pe omul ala asa cum e...nu as fi stiut ce sa zic despre el daca nu l-as fi vazut in acea piesa de teatru...(probabil mi-as fi imaginat ca e doar un om mai sarac)
astfel de oameni sunt de apreciat de un infinit de ori decat toate "vedetele" de la cancanuri din zilele noastre...
DleUndercover întreabă: