Ma temeam si eu mult de acest"mit" in privinta plecarii in biserica in timpul menstruatiilor. Dar bunica mi-a spus un lucru care ma linistit.Am sa ti-l spun si tie, cu toate ca nu este chiar atit de placut.
Mai inainte, cind inca absorbantele erau "dificit"
femeile mergeau la biserica fara lengeria intima in timpul menstruatiilor.Si dupa slujba, covoarele erau pline de singe, ceea ce desigur nu era chiar placut.De aceea a fost "interzis" accesul in biserica in aceasta perioada a femeilor.
Dar deacum in generatii, transmitindu-se acest lucru, ca si telefonul stricat, s-au mai spus multe lucruri pe deasupra.
Si pe linga aceasta, chiar sa fi fost acest lucru adevarat, ar fi fost cu totul altceva daca ai fi mers constient la biserica. Dar daca nu ti-ai dat seama de acest lucru si mai ales, ai mers la biserica unde ti se iarta toate pacatele si este un lacas sfint unde Dumnezeu intra in inimile oamenilor.
Asa ca stai fara grija. Familia si apropiatii o sa iti fie sanatosi si iti vor dansa cu totii la nunta!
Multa bafta! pupic.
Nu se va intampla nimic, stai linistita. In primul rand ca majoritatea preotilor spun ca nu este un pacat grav, ci o abatere minora, care se iarta cu usurinta. In al doilea rand ca Dumnezeu nu este razbunator, nu iti va muri familia daca comiti un pacat, nu este o razbunare. In al treilea rand, nu ai stiut si pacatul facut din nestiinta este mult mai usor si este iertat intotdeauna.
Hei! stai linistita, nu se intampla nimic daca ai intrat in Biserica cand erai pe ciclu
. Bunica mea a vorbit cu un preot despre acest lucru si acel preot a spus ca nu are nimic daca o fata este pe ciclu si intra in Biserica.Mama a cununat niste fini, cand era pe ciclu si nu s-a intamplat nimic, a vorbit dinainte cu preotul despre aceasta problema si i s-a spus ca nu este nimica.Asa ca stai linistita, nu mai crede int tot felul de prosti si superstiti, cu cat crezi mai mult cu atat ti se intampla mai multe.
Lasa balariile astea cu biserica, iesi de sub cortina ignorantei si paseste in lumea reala, unde menstruatia nu este blamata de niste barbosi senili.
Stai linistita nu se va intampla nimic cu familia ta sau cu tine sunt dor niste zvonuri ai incredere sau pune alfel problema daca se intampla sa iti vina menstruatia chiar de sfintele pasti ce faceai nu te mai duceai la biserica? nu se va intampla nimic stai linistita... pup!
MariusDSarghe întreabă: