Eu iti spun din experienta, pentru ca am 2 apartamente in Bucuresti pe care le-am inchiriat prin agentie.
De fiecare data cand a plecat chiriasul, agentia mi-a trimis raport si poze cum arata casa, ce trebuie facut/reparat si asa mai departe.
De cate ori a scos-o la inchiriat, mi-a trimis 4-5 aplicatii ale celor care vor sa o inchirieze si eu am cerut verificari despre ei. Evident ca toata verificarea asta a durat 2-3 zile, cu tot cu intocmirea contractului legal samd.
Fii pregatit cu plata garantiei + plata chiriei pe 1 luna inainte si cine stie, poate esti norocos. Succes!
Slabe sperante! In general pentru ca casa este deja inchiriata, sau in curs de evacuare, sau necesita aprobarea propietarului, samd.
Daca inchiriezi de la agentie, de obicei agentul trimite toate aplicatiile celor care vor sa inchirieze, la propietar, iar propietarul alege. De obicei dureaza cateva zile, pana esti verificat.
Inca nu am intalnit casa de inchiriat, in care sa te muti in aceeasi zi!
Dar mai multi au raspuns ca se poate... nu stiu pe cine sa cred. dar daca nu e de la agentie si iau legatura direct cu proprietarul, nu se poate?
Pai, cauta numai case unde inchiriaza propietarul, in cazul asta.
Dar eu una daca ti-as inchiria, tot nu ti-as da cheile in aceeasi zi, pana nu te-as verifica, pentru ca nu as risca sa bag pe oricine in casa.
Daca ai banii de garantie si chiria pe o luna inainte si ai cateva referinte bune, atunci s-ar putea sa ai sanse sa te muti in 2-3 zile.
Dar in ce consta verificarea asta? oricum ce caut eu e garsoniera ieftina, ma gandesc ca n-or fi asa exigenti proprietarii cu locuinte din astea, mai ales daca arata mai naspa (n-am pretentii, vreau doar sa am locul meu)...
Nu te speria de verificare, ca altii nu cer asa ceva.
Depinde de propietar sau de agentie.
Eu am avut cerinte mai mari, pentru ca apartamentele sunt in buricul orasului si sunt scumpe.
Nu asculta bazaconiile lui AnaMaria50. Nicio agenție imobiliara nu cauta cazierul nimănui. Nici nu au dreptul. Agențiile din România pur și simplu fac legătură între chiriaș și proprietar nu fac dosare de aplicătii, verificări de venituri șamd. Te înțelegi cu proprietarul, dai banu, primești cheile. Contractul îl faci în 10 min.
Eu iti spun din experienta, pentru ca am 2 apartamente in Bucuresti pe care le-am inchiriat prin agentie.
De fiecare data cand a plecat chiriasul, agentia mi-a trimis raport si poze cum arata casa, ce trebuie facut/reparat si asa mai departe.
De cate ori a scos-o la inchiriat, mi-a trimis 4-5 aplicatii ale celor care vor sa o inchirieze si eu am cerut verificari despre ei. Evident ca toata verificarea asta a durat 2-3 zile, cu tot cu intocmirea contractului legal samd.
Fii pregatit cu plata garantiei + plata chiriei pe 1 luna inainte si cine stie, poate esti norocos. Succes!
Cred ca deja ti-am raspuns. Banii sa ii ai, locatia sa fie disponibila imediat si te poti muta dupa vizionare, dupa ce semnezi contractul, daca te vrea si proprietarul
iti da cheile atunci.