| Sorina024 a întrebat:

Vreau sa ma transfer la un alt liceu ( sunt clasa a9a) problema e ca nu stiu exact daca fac ceea ce trebuie,nu prea m-a incantat primul an aici si am zis ca iau cea mai buna decizie, dar nu stiu ce sa fac. Imi e frica sa nu fie mai rau sau sa o fac si sa regret.Sunt intr-o dilema totala si sfatul " e decizia ta " nu functioneaza.
Ce sa fac?

Răspuns Câştigător
| gălbenea a răspuns:

Să te gândești bine daca este chiar atat de rau incat sa merite sa te transferi sau doar exagerezi, fiind primul an. Am trecut si eu prin asta, mi s-a parut destul de nasoala clasa a 9a. Dar cu timpul lucrurile se mai linistesc, se formeaza grupuri, se mai sparg. Important este sa iti gasesti un grup de prieteni si sa te focusezi pe scoala pentru ca pana la urma asta va conta pe termen lung. Scoala te va responsabiliza, te va invata sa te adaptezi unui program si unor lucruri pe care le vei intalni pe viitor. Eu sincer nu cred ca e imposibil sa te adaptezi in clasa ta, iar daca esti ok cu materiile ce se predau la profilul tau si iti vor fi de folos in cariera pe care o vei alege, ramai.

3 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Ne poți da mai multe detalii, ce anume te deranjează la clasa respectivă, de ce nu îți place?

| Sorina024 explică (pentru anonim_4396):

Regulile de toata jena,sincer eu am fost super lejera in gimnaziu avand o diriginta care nu ne punea toate regulile scolii in cap si venind aici,avand un diriginte de mate la un profil de filo care pentru el ce zice directoarea e litera de lege, iti spun sincer am avut o perioada in care luam calmante de nervi.
Sunt anturaje din punctul meu de vedere foarte proaste, nu sunt nici eu usa de biserica dar uni o exagereaza grav, m-am imprietenit cu o fata destul de mult, dar are aceeasi parerea ca si mine + si ea vrea sa plece si na. nu stiu ce sa fac

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru Sorina024):

Vă jignește directoarea sau așa e ea, mai dură? E o diferență între cele două și poate faci o confuzie.
Cât despre anturaje nepotrivite, sunt și în cele mai bune licee. Am văzut cazuri și cazuri, într-un liceu cu olimpici internaționali.
Până la urmă, decizia îți aparține. Cred că trebuie să fii sigură mai întâi dacă poți să te adaptezi unui nou colectiv atât de repede, să nu fie mai rău.