anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Vrem sa recunoastem sau nu, suntem o generatie a brandurilor.
Daca nu ai macar un Adidas sau un Swatch pe tine, inseamna ca esti depasit, iar uneori poti fi considerat taran. Ca sa nu mai spun cum sunt priviti cei imbracati de la Boss sau cele cu ceasuri Cartier (e de bine in orice caz).
Am ajuns sa fim catalogati in functie de ce etichete purtam : daca ai brandul x, inseamna ca esti destept, bogat si frumos, iar daca ai brandul y, cu siguranta esti un prost, care nici macar nu stie pe ce lume traieste.
De cele mai multe ori un brand vine insotit si de un anumit anturaj, de anumite locuri ce trebuiesc vizitate, de un anumit gen de muzica si de un anumit comportament.
Asta de fapt este problema: in ce moment au ajuns brandurile sa ne schimbe personalitatea, grupul de prieteni si atitudinea?
Generalizand, majoritatea oamenilor imbracati in haine de firma din cap pana in picioare, aranjati, asortati si cu ceva bani in buzunar sunt superficiali si aroganti.
Cu alte cuvinte, brandul creeaza si tendinta spre superioritate: asadar, eu sunt imbracata de la Stella McCartney, iar tu esti imbracata de la Terenova, prin urmare, eu iti sunt cu mult superioara tie deoarece eu imi permit lucruri pe care tu nu le poti avea. Brandul se extinde si la accesorii, restaurante, mobilier, colectia de cesti de ceai etc.
Ce e trist, e ca de cele mai multe ori, oamenii trendy si hip, pe care noi ii consideram superficiali si care trateaza aparent problemele in acest mod, sunt persoane cu substrat.
Insa ce e mai cul sa discuti cu gasca ta cul: probleme filozofice importante sau unde plecati in week-end, de la cine ar fi mai bine sa cumperi iarba, de la A unde e mai tare sau de la B unde e mai ieftina si cand puii vostri va duceti un pic afara sa faceti un pic de shopping?
Dupa cum am mai zis, generalizez, insa brandul in sine nu reprezinta nimic si este alaturat multor altor factori: pozitie sociala, interese, pasiuni, cultura...
In alta ordine de idei, ne putem da seama de caracterul unui om, de hobby-urile acestuia si statutul sau in societate, doar uitandu-ne la firmele pe care le utilizeaza, dar intrebarea mea este alta: daca haina il face pe om si omul face pe haina, cand au ajuns aceste 2 sintagme complementare atat de diferite?

7 răspunsuri:
| Grimalkin a răspuns:

GEEZ! Toata chestia asta este copiata de pe blogul meu! Puteai macar sa precizezi sursa. Si intr-adevar, aveam mare dreptate cand spuneam chestia asta.

| oz a răspuns:

Eu unu te contrazic...eu unu...prefer sa imi cumpar mai rar... dar sa fie buni...acum am niste adidas superstar app la fel.(http://www.footage.com.au/2007/blog_images/Adidas_superstar_navy.jpg) si iti spun... ii am cam de vreo' 5 luni si daca ii spal... spui ca abia i-am cumparat. Decat sa iti cumperi ceva prost... m-ai bine strange banii frumusel si i-ati ceva de calitate. 170-200 ron...cam asa sunt preturile...
Iti spun eu ca in 3 ani o sa ai sa spunem 3 perechi de adidasi cum spuneti voi de firma...care arata aproximativ la fel ca la inceput...trebuie sa gandesti faza si normal...sa strangi banu'.
Dar aveti grija...conversi si astia all stars...doamne...sunt 200 si sunt la fel ca aia chinezesti...scumpi rau.
Recomand adidas...nu nike...nu puma...nu lotto...
Adidas si Reebok.

| ina a răspuns:

Mai, sa stii ca imi place ce intrebari pui.Bati unde e mai slab. Ei bine.acum brandul iti alege gasca.Fi convinsa ca skaterii nu se imbraca de la Zara, iar cocalarii nu poarta Vans sau Etnies.happy

| dya_4589 a răspuns:

Eu nu tin cont de etichete. Altceva e ma important decat brandul, calitatea materialului (si al obiectului in sine, dar si al "materialului mintal" al persoanei respective).

| I'm just me a răspuns:

Cam asa ceva. Normal omul face haina dar se pare ca in ultimul timp si haina face omulbig grin Asta e nu poti sa schimbi cu nimic aceasta generatie.

| fleser a răspuns:

Degeaba te imbraci in haine de "brand"si nu ai 2 lei in buzunar sau esti tot pe datorie sau ai armani si meri cu troleu numa la noi asta ii mentalitatea mandrii imbracati bine chiar daca nu ai ce pune pe masa si nu tragi o luna apa la wc ca ti-ai luat nu stiu ce masina ce fiecare cu ce poate asta e realiatatea prea mult fumuri in cap si oamenii nu stiu pe ce lume is ca is vai de capu lor! punct

| mondo.it a răspuns:

Da, omul face haina pentru ca fiecare se imbraca dupa portofel, dar nu trebuie sa zicem ca suntem prosti daca nu purtam firma, eu am garderoba de la armani si gentile de la guci dar nu m-am considerat niciodata desteapta doar bine intretinuta