Draga Janina, inainte de a te duce cu o falca-n cer si una-n pamant la angajatii ING, iti sugerez sa treci pe la un sediu ING si sa iti verifici singura extrasul de cont, mai ales ca la ING ai optiunea de a-l printa de la mybanking (chestia aia in care-ti bagi cardul si faci operatiuni fara cash, aia care-ti ofera si scaun pe care sa stai ).
Daca nu stii cum sa iti vizualizezi extrasul de cont, cere ajuntorul cuiva din banca. Printeaza extrasul si du-te undeva unde poti analiza hartiile alea in liniste. Uita-te la fiecare tranzactie (ce sume au intrat si de unde, ce sume ai scos tu de la ATM, cat ai cumparat cu cardul, cat ai cumparat online, etc). La final, trage linie si vezi daca intr-adevar au disparut bani din contul tau nejustificat, subliniaza ce ti se pare dubios si mergi cu hartiile in mana la un functionar ING, care sa-ti explice ce si cum.
PS: mie, dupa primul an de ING, m-am trezit la un moment dat ca imi lipsesc cam 30 RON si m-am dus furioasa sa ma iau la cearta (ca romanul... ). Era vorba de o taxa de intretinere a cardului. Acum imi pare rau ca nu m-am uitat si eu putin pe datele problemei inainte sa ma duc cu gura mare...
Bafta multa!
Ah, inca o completare: vad ca cineva spunea mai sus ca te costa sa printezi extrasul de cont: da, te costa, dar e vorba de o taxa infima si e mult mai usor sa te organizezi si sa iti clarifici situatia cu hartia si pixul in mana.
De regula fiecare banca trimite, fiecarui client la adresa de domiciliu sau la alta adresa specificata, un extras de cont lunar.In acest extras de cont poti bifa toate tranzactiile efectuate la comercianti.Pentru tranzactiile necunoscute soliciti bancii lamuriri. Faci scris pentru ca vorbele nu se pun la dosar.Este bine sa pastrezi toate bonurile eliberate de comercianti.
Cere un extras de cont pe ultimele luni si o sa vezi justificarea fiecarei tranzactii.
Nu se poate sa dispara asa, din senin. O explicatie logica exista.In extras o sa-ti gasesti raspunsurile.
Succes!
Nu stiu ce li s-a intamplat. Si eu mi-am facut tot card student acum vreo 3 luni si, la o luna dupa ce l-am facut, l-am verificat la un bancomat de bancpost. A doua zi m-au sunat de la ing ca am folosit cardul la un dispozitiv de furat pinul (!) si sa ma duc sa il las la ei si imi elibereaza altul. Noroc ca nu am avut decat 30 lei pe el si ca am altul pe care il folosesc pentru salariu. M-am dus, l-au taiat, am dat o declaratie cum ca am primit un tel de la ei etc etc. Si mi-au eliberat altul. Nu stiu ce sa zic de ING. Boooo!
E card de credit sau de debit?
Ori cum fuguta la cea mai apropiata banca ING si cere un extras de cont pe o anumita perioada de timp. Sunt obligati sa-ti spuna in ce zi si de unde s-au extras banii. Asa te lamuresti si stai linistita. Daca suma e in jur de 20-40 poate fi o data pe an texe de administrare cont.
Inceraca la banca.
S-ar putea sa fie administrarea de cont dar daca e o suma mai mare poti cere de la banca o interogare sa vezi exact cand ai scos si cum ai scos bani, asa poti sa te lamuresti, daca a fost vorba de un furt.
Si sotul meu a patit-o, a fost sa intrebe si i s-a spus ca nu stiu ce comisioane i-au retinut
cel mai bine este sa intri intr-un office ING si sa ceri ajutorul persoanelor autorizate, ei iti pot lista si explica extrasul de cont, nu te lua dupa zvonuri ca majoritatea romanilor care trag concluzii inainte de a cere informatii si de a intelege produsul ING pe care il au; prin natura jobului ma lovesc zilnic de astfel de persoane si e tare neplacut si pentru ei si pentru mine, cel mai bine este sa intrebi daca nu sti, nu sa te grabesti in a emite judecati...
Bună.
Poate ți se ia dobânda, nu spui de fel de card este: credit?
Dacă tu susți că nu ai retras de pe card bani, mergi la cea mai apropiată secție de poliție și faci o plângere scrisă la Brigada/Serviciul de Combatere a Criminalității Organizate de pe raza unde locuiești (nu contează dacă locuiești permanent sau stai în gazdă, legea este valabilă pe tot teritoriul României), ceri număr de înregistrare și în termen de 30 de zile primești un răspuns la adresa unde ai menționat că locuiești în plângere.
Ei sunt cel mai în măsură să facă verificări asupra cardului tău ING.
Îți doresc mult succes.
Pa, pa.
Mergi la banca si roaga un functionar de acolo sa-ti explice e e cu banii. E bine sa-ti notezi si tu, sa stii, de ultimele tranzactii facute, si sa verifici ce e cu ele. Ai grija! daca ceri extras de cont, asta costa! asa c-o sa pierzi alti bani. Cel mai bine e sa rogi frumos pe cineva de acolo sa-ti spuna pe ce s-au dus banii!
VulpeaDinUmbra întreabă: