anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Buna!
Lucrez la o carte pe care as dori sa o vând. Intrebare mea este, care ar fi cel mai convenabil mod de a o vinde, având în vedere ca ma aștept la aproximativ 100 de comenzi pe an sa zicem.
M-am gândit la mai multe posibilități: eMAG, crearea unui magazin online propriu (gen shopify) sau colaborarea directa cu o firma de curierat. În toate aceste cazuri as avea nevoie sa înființez o firma?
Ar mai fi opțiunea sa am o pagina de Facebook, unde cumpărătorii pot lasa mesaje cu adresa etc, iar eu sa depun personal fiecare colet.
Ce recomandări aveți?

Răspuns Câştigător
| andreierdna91 a răspuns:

EMag iti ia intre 17-25% din fiecare vanzare (in functie de categoria de produse hotarasc ei cat).
Daca doresti, da-mi un mesaj in privat si iti explic (gratuit, stai linistit) care ar fi cele mai avantajoase variante.
Spun de privat, ca vad ca pe aici se discuta cu totul altceva decat intrebarea ta.

34 răspunsuri:
| Brizbriz a răspuns:

FB mi se pare cea mai simpla idee, si sunt o tona de foarte mici afaceri de genul asta

totusi, ceilalti te-au tras in jos dintr-un motiv destul de simplu, ca cineva sa iti cumpere cartea, trebuie sa stie de ea, ca sa ajungi la asta, trebuie sa investesti in reclame, altfel nimeni nu o sa o cumpere pentru ca nici nu stiu ca exista

sau sa ai foarte, FOARTE multi prieteni pe FB si sa iti distribuie link-ul cu cartea ca sa vada si prietenii lor

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Sa depui personal fiecare colet.
Nu stiu daca sa-ti faci firma este cel mai potrivit, dar o modalitate prin care sa platesti taxe pe venitul respectiv trebuie sa fie. Intereseaza-te la cineva care se ocupa cu asta.

| GabiDumitrescu a răspuns:

Digital, clar. De ce sa iti bati capul cu print-ul?

| minrest a răspuns:

Cartea, daca este prelucrarea unui domeniu invatat la facultate, ca sa aiba fie si cel mai mic succes, trebuie sa fie utila pentru un scop: pentru bac, pentru alt examen, de popularizare a stiintei, etc. Iar apoi, pe langa modalitatile deja propuse, o poti propune unei edituri; daca este pentru o nevoie insufucient acoperita, sunt sanse ca sa fie acceptata de o editura, si din cate stiu, o poti vinde si tu separat, pe Facebook pe grupuri inchise axate pe domeniul respectiv, de exemplu.