| DJMryo a întrebat:

Buna seara,
am comandat un telefon din afara la 64 de dolari si nu stiu cu ce trebuie sa ma duc la vama ca sa il ridic, sunt din alta localitate si nu vreau sa bat drumul degeaba iar daca stiti mai multe imi puteti spune si cat trebuie sa platesc taxele?

4 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Trebuie sa mergi doar cu cartea de identitate.
Pentru taxe da un telefon la unitatea vamala.

Bula
| Bula a răspuns:

Va trebui sa primesti o instiintare de la serviciul vamal cu sosirea coletului si suma totala de achitat.

| CristiDinBucuresti a răspuns:

La poștă de ce la vamă, nu ti l trimite cu poșta? sau cu fan curierul, daca e cu fan curier, vin ăia acasă la tine cu pachetul, de pe ce site l ai comandat? De pe Ebay? mersi.

| CuriousStuff a răspuns:

Logic ar fi sa primesti aviz de la posta, dar de cele mai multe ori avizul se pierde pe drum. Oricum stai linistit ca poate sa stea la posta si o luna. Trebuie sa ai un tracking number, verifica pe unde ti-e coletul si daca scrie ca a intrat in Romania poti sa suni la posta vamala sa intrebi daca ai ceva pe numele tau. Cat despre taxe, trebuie sa platesti TVA-ul si daca sta mai mult de o saptamana in vama cateva taxe de magazinaj (maxim 2-3 lei) dar TVA-ul e scump... O sa platesti in jur de 50 de lei. (adica 20 si cat la % e tva-ul)