Este irelevant ce am face noi, pentru că fiecare om se află într-o situație diferită. Crezi că noi îți cunoaștem mai bine viața și nevoile decât ți le cunoști tu singur?
Dacă ai nevoie neapărată de mașină, atunci ia-ți mașină. Dacă trebuie neapărat să-ți renovezi casa pentru că a devenit nelocuibilă, atunci renovează-ți casa.
Dar dacă alegi să-ți iei mașină, mai întâi asigură-te că ți-o permiți cu adevărat. Asta înseamnă să iei în calcul costurile TOTALE cu acea mașină, nu doar prețul inițial al mașinii.
Dacă n-ai mașină, ia-ți
dacă pică casa pe tine, renoveaz-o
dacă primele 2 sunt valabile ia o bicicletă și de restul' material
pese - nici măcar nu știm despre câți "bănuți" e vorba
6k€.Mașina am, doar ca suntem 4 persoane cu permis, iar casa este fără utilități, la țară
Daca masina aia produce ceva, adica o folosesti la munca ia masina... daca nu logic iti renovezi casa
Păi dacă zici că stai la țară și n-ai utilități, eu zic să-ți renovezi mai bine casa. Dar la ce e acum prin România cu toate inundațiile, mai ales dacă ești de la munte și zone de risc, eu una te sfătuiesc să nu bagi nici prea mulți bani sau măcar nu pe toți în renovare, ci doar cât să ai strict necesar, o hazna și baie dacă nu ai cumva baie, o cabină de duș și o budă în baie, ca să nu mai fie nevoie să ieși în fundul grădinii.
O bucătărie cu chiuvetă în casă, dacă, în caz, nici asta nu ai. Evident canalizare, nu știu cum e la țară, dar știam că îți trebuie hazna că la țară nu e ca la oraș cu canalizarea urbană.
Cel mult un nou var sau tapet pe pereți și poate un mobilier mai nou. Dar nu exagera. Vezi bine ce s-a întâmplat în Nordul României în ultimul timp. Adică zic asta, că, de Doamne ferește vine și la voi în comunitate potopul sau chiar cutremurul, nu te-ai zgâria pe ochi să știi că tot ce ai trudit muncind și adunând s-a dus pe apa sâmbetei?
Iar cu mașina e discutabil. Că și aia poate fi luată de natură. Măcar dacă decizi să-ți iei o mașină, sfat, fă-ți și garaj, investește în garaj, chiar dacă vine o inundație, dar nu vine cu putere să vă ia la vale casa cu tot, mașina ar fi bună, că se păstrează.
Și sfat din nou, orice ai face, investește în garajul ăla, ca să nu te trezești ca cei din Sinaia de plângeau unii că ei cu ce mai ajung la muncă, că de, și-au lăsat mașina pe străzile publice și au avut daună totală. Indiferent, și dacă nu ai niciun copac în jur, eu una te sfătuiesc sincer să-ți asiguri mașina în caz de orice va mai veni, căci vremuri bune oricum nu vin, MAI ALES DACĂ STAI ÎN ZONĂ DE MUNTE, văd că pe acolo se întâmplă toate potoapele.
Deci eu una te-aș sfătui așa, investește în ce consideri tu că merită mai mult, dar clar nu toți banii, ca să ai un venit extra în caz de na, potop, cutremur, apocalipsă. Iar dacă decizi să mai iei încă o mașină, să zicem că ar fi și mai bună, clar investește și într-un garaj, părerea mea.
Ca sfat final, eu una, ți-aș recomanda și o poliță la casă, în caz de orice, ai o mică asigurare și nu te trezești refugiat în propria țară sau sinistrat. Zic și eu.
Dar per total, zic, orice alegi să faci cu banii ăia, să pui și ceva deoparte, îi pui într-un depozit, îi bagi la saltea, deși mai bine în bancă, cu tot ce se întâmplă în prezent cu natura asta. Dar să ai ceva pus deoparte în caz de orice.