| Mariamirabela23 a întrebat:

Buna ziua. Daca poate cineva sa ma ajute cu niste sfaturi poate au fost în aceeași situație. Mi-am deschis firma in Belgia și am lucrat din octombrie 2023 până în mai 2024. Am avut contabil l-am platit la fiecare timestru am mers la el sa-i spun că plec acasă, el a spus ca a făcut demersurile care trebuie TVA ul este pe 0 iar firma într-un an doi intră in insolventa și o sa se închidă. Acum o saptamana ne-a venit o amenda de 7500€ la ANAF în Romania din Belgia și au spus că este din cauza TVA ului și mai multe detalii ei nu ne pot da.Ne-au dat două Nr de telefon sa sunam sa ne interesam dar problema este că nu știu să vb lb franceza și nu găsesc pe nimeni care să mă ajute sa vorbim cu ei. Săptămâna asta urmează să merg să plătesc banii dacă nu o sa îmi pună sechestru pe mașină și oprire pe salariu. Cum pot sa fac sa închid firma trebuie sa fiu personal sau pot și din Romania sa fac cumva.Se poate sa intre in insolventa așa cum a spus contabilul? Am luat și legătura cu contabilul prin email și a spus că o să verifice situația dar acum sunt închise dosarele și cand poate verifica.El a spus ca nu este de la TVA că TVA ul a fost pe 0 dar cei de la ANAF au zis ca de la TVA este. Vă mulțumesc pentru raspunsuri

2 răspunsuri:
| AsgaardSephiroth a răspuns:

Sunt vorbitor de franceza, însă îți recomand pe cineva care are și cunoștințe juridice și comerciale pe lângă lingvistică. Ce ne scrii tu este nu doar foarte încurcat, dar și cusut cu ață albă. Nu cunoaștem detaliile gen: domeniu d activitate, active mobile/imobile pe firma, cota TVA, declarații TVA etc. Încă ceva, mai sunt contabili (cu sutele) care nu depun declarații în numele firmei, nu completează toată birocrația și îți spun că ei nu au nici o vina. Nu știu ce servicii ai prestat in Belgia, dar daca ne luam la o marjă clasica de 19-21% TVA înseamnă că ai încasat facturi de 5 ori mai mari decat suma ceruta de fiscul lor și, aparent nedeclarate/neplătit TVA.

| mihai69 a răspuns:

Te poate ajuta un avocat belgian specializat în drept comercial.