| App12 a întrebat:

Bună ziua, de 9luni lucrez la un magazin, la angajare mi s-a promis salariu și procent din vânzări. Salariul l-am primit dar procentul din vânzări nu. Nici contractul de muncă nu l-am văzut sau semnat.ce pot face să îmi recuperez banii?

4 răspunsuri:
| PandaPixel99 a răspuns:

Și ai acceptat sa lucrezi atâta timp iar tu nu ai contract? Eu odată am fost chemat la munca în speranța că îmi face contractul intre timp. După trei zile văzând ca nu se grăbește, pur și simplu nu am mai mers la munca. Ce sa vezi, nici eu nu am văzut nici un ban pentru acele trei zile. În mod normal nu începi munca până nu ai semnat contract și ai făcut medicina muncii. În cazul tău poți sesiza ITM dar greu de dovedit perioada în care ai lucrat. Și apoi ITM poate sa îți dea si ție amendă, pentru ca ai acceptat sa lucrezi "la negru", fără forme legale. Vina îți aparține ca ai acceptat.

| StoicAnalysis a răspuns:

Nu va mai angajati fara carte de munca daca nu vreti sa va asumati momentele cand veti fi tras in teapa de catre angajator.
Majoritatea muncesc la negru pentru a nu plati taxele exorbitante la stat. Si isi asuma lucrul asta cu buna stiinta, stiind clar ca poate fi tras in teapa oricand, pentru ca nu poti sa reclami niciunde, din moment ce si tu vei lua amenda.

| App12 explică (pentru StoicAnalysis):

Bună,contract am de muncă deoarece am o poprire pe salariu.

| MistarGoGu a răspuns:

Pe vorbe totul suna frumos! Orice avantaj extrasalarial *( prime, procente din vânzări, target de vânzări) trebuie expres trecut in contract ca altfel raman la stadiul de " Basme "! Cam nimic! Dacă atunci când ai dat cu pixul pe contract nu ai sesizat lipsa, si ai continuat sa lucrezi deși nu ti-a fost plătit comisionul orice judecator normal la cap o sa te întrebe de ce ai continuat sau nu ai cerut o renegociere de contract cu clauze clar stabilite!