Întrebare recomandată |

Buna ziua!

Detin un salon de infrumusetare, iar recent am primit un control de la cei de la O.R.D.A. Oficiul Român pentru Drepturile de Autor. In momentul in care au intrat aveam muzica ce canta descarcata de pe stick, practic muzica descarcata de pe Youtube.

Mi s-a comunica ca as putea primi o amenda pana la 3000 lei pentru ca nu am drepturi de autor pentru muzica. De aceea ar trebui sa le platesc 83 lei pe luna, practic 1000 lei pe an pentru a asculta muzica la mine in salon. O prostie mai mare nu am mai auzit, peniobil, jalnic!

Am inteles ca aceeasi poveste este si in cazul in care as asculta radio, intrebarile mele sunt:

Pot pune muzica de pe un canal TV fara a trebui sa platesc drepturi de autor la ei?

Pot primi diverse seturi muzicale de la un Dj licentiat cu drepturi de autor fara a mai trebui sa le platesc lor?

Pt diverse filme de pe stick sau jocuri de pe consola Playstation ar trebui din nou platite drepturi de autor?

Ce portite de scapare sunt?

Pentru un raspuns concret dau funda!

Multumesc!

3 răspunsuri:
| a răspuns:

Poti folosi linistita muzica difuzata in direct de radio sau televizor, pentru aceasta nu trebuie sa platesti drepturi de autor, le plateste postul de radio sau TV.

| a răspuns:

Poti folosi linistita muzica difuzata in direct de radio sau televizor, pentru aceasta nu trebuie sa platesti drepturi de autor...O.R.D.A. cred ca sau lat de tine ca n.au avut ce face

| a răspuns:

Pui radio sau TV. Drepturile de autor sunt platite de radio sau tv iar tu la randul tau platesti netul sau abonamentul la net pentru a asculta sau a viziona.
Oricum asta e buna, oare ce urmeaza? Pe aer ai licenta?