Nu mai mai terminați cu jignirile că eu nu v-am jignit eu v-am pus o întrebare dacă nu crezi să răspundeți nu sunteți obligați să răspundeți dar nici să nu vorbiți urât.
Vreți ***
Pai și eu tot o întrebare am pus...
Păi cum vine asta? TU ești cea care a spus că vrea să facă unghii prin parcări. Acum reprezintă o jignire lucrul pe care chiar tu ai spus că vrei să-l faci?
Cristinuța mami, mai stai cu chill incă vreo patru ani să vedem dacă iei permisul, apoi mai vorbim despre gresia de la piscină.
Ok?
Daca pleci cu 8 clase, ramai la nivel de 8 clase.
Sunt destui oameni care au plecat de aproape 20 de ani pe camion in strainatate, castiga spre 4000 euro pe luna, dar cand te uiti la ei sunt tot... Niste soferi de camion, aproape modesti.
Ca sa iesi din mediocritate, ai nevoie de mai mult de 8 clase si un salariu "mare". Ai nevoie de mai multe zerouri si un echilibru cu timpul si sanatatea ta.
In meseria de camionagiu nu vei sta deloc bine cu timpul si sanatatea. Degeaba vei avea haine "de lux", daca le vei spala in parcari, la lighean, si le vei usca intre scaune, in mers. Asta este viata de camion.
Rochie nici nu-ti va trebui, iar corpul tau probabil nu prea va fi cum iti imaginezi; grasimea si cifoza vor fi parte din personalitatea ta.
Da, casa si firma iti poti face, dar in rest, calitatea vietii va fi aceeasi, la nivelul unui camionagiu oarecare.
10 luni x 4000 euro = 40.000 euro, nu 4.000.000 euro.
Deci nu ajungi cine stie ce om.
Casa te va costa cel putin 80.000 euro, presupunand ca o faci cu mesteri romani, pe la tara pe undeva.
Asta in timp ce colegii de prin scoala generala probabil vor castiga 2000-3000 euro in Romania, tragand de cafele pe la birou.
Eu as spune sa te intorci la scoala (liceu seral) si sa faci o calificare mai comoda si la fel de cautata precum cea de camionagiu. Pana si stivuitoristii castiga bine acum. Nu mai zic de electricieni si instalatori. Si au timp sa se vada cu prietenii la o terasa, dorm in patul lor in fiecare noapte. Nu stau pe marginea drumului si butoneaza Facebook, precum camionagiii.
Și dacă mai fac clasele 9-12 pot să-mi construiesc firmă să devin șefă ce mi-am propus ce voi face?
Da, cu 12 clase este foarte realizabil visul de a deveni patroana, mai ales in domeniul transportului.
Dar ai nevoie de minim 5 ani de munca grea + niste credite riscante, la inceput.
Pana nu ajungi pe la 3 camioane (fie ele si in leasing) si 3-4 soferi sa lucreze pe ele, nu prea dai de profit.
Iar primul an va fi foarte greu, vei consuma foarte multe resurse (motorina, taxe, salarii, service), pana cand vor incepe sa vina incasarile.
Ca nimeni nu-ti vireaza banii cand ajungi la poarta lor, majoritatea factureaza la 1-2 luni. Iar tu trebuie sa ai mereu camioanele in miscare, pe banii tai, altfel nu amortizezi nimic.
Cheltuielile pe primul an vor fi mai mari decat investitia initiala (camioane, autorizatii).
Imi place ca ai ambitii mari
da pentru permis, apoi mai vorbim
Cat la munca in strainate, la pregatirea ta nu merge decat la manca de jos spalat vase, curatenie sau in agricultura.Sau ingrijit batrani.
Asta insemna ani de umilita,de chin, de stat in frig, plooaie, sa iti vezi familia odata pe an, sa iti distrugi sanatatea.CA acolo nu umbla cainii cu covrigi in coada
EU zic ca continui scoala, si iti faci un rost in tara.
Zici că pe tir câștigi cât șeful de la stb sau ăla de la cfr. Stai calmă că permisul nu se ia bătând din palme.
Ca să mergi pe tir ai nevoie de 10 ani de învățământ încheiate. Acest plan pe care îl ai( cu construitul casei de lux) ar trebui ani buni și mult efort. Dar presupunem că ai încheiate cele 10 clase... oare merită să lucrezi pe tir ani de zile ca să-ți construiești o casă de lux, iar apoi să pleci din nou în străinătate și să lași casa nelocuită? Să stai departe de familia ta și să-ți petreci cei mai frumoși ani din viața ta muncind din greu? (Doamne ferește n-am nimic cu cei care lucrează la o vârstă fragedă, doar spun punctul meu de vedere ).
Treaba cu firma de lux este o idee ok, se poate realiza doar dacă înveți (ai nevoie de cunoștințele de bază). Faci 12/13 clase, iar apoi mergi la o facultate ex. de antreprenoriat (aceasta ar fi o idee dacă ți-ar plăcea să-ți urmezi acest vis). La 24/25 de ani vei avea toate cunoștințele necesare și posibilități mai mari de a deschide o firmă. (Ideile sunt spuse în larg, realitatea e un pic mai complicată, dar nu mai complicată decât ideea prezentată de tine? Oricum ar fi un punct de vedere și de referință, acum decizia este a ta. Am vrut să dau un sfat când mai bun pentru tine).
CataAndrei întreabă:
Monyyyyy întreabă: