Trebuie sa infiintezi o firma cu acest obiect de activitate sau sa te autorizezi ca PFA (persoana fizica autorizata).
Indiferent ce alegi primul pas este sa mergi la Oficiul Registrului Comertului din jud. tau, pentru rezervarea denumirii. Aici obtii toate informatiile necesare si iti pot face actul constitutiv, daca alegi sa infiintezi o firma.
Si dupa ce deschizi floraria, cu banii, taxele cun se platesc in fiecare luna, sau dupa cat vinzi ...sau pe an, as dori toate detaliile posibile.
Sunt foarte multe de spus. Infiinteaza firma si incepe-ti activitatea, pentru restul platesti un contabil care sa-ti faca contabilitatea si sa plateasca tot ce este necesar.
Nu este nevoie sa-l angajezi cu norma intreaga, gasesti contabil cu 100-200 lei pe luna.
Si daca nu deschid neaparat o firma, pot vinde si asa? Sau cum ar fi mai ok, mai rentabil din toate punctele de vedere, app vorbesti in cunostinta de cauza adica ai o firma, stii care sunt procedurile?
Daca nu vinzi in mod legal poti fi acuzata de evaziune fiscala.
Nu am firma dar am fost jurist, asa ca stiu cate ceva.
Bine, multumesc tare mult.
Nu ai nevoie de licenta speciala, deschizi firma (SRL sau ce vrei tu, intrepindere individuala, etc, dar sa aiba ca obiect de activitate comertul cu flori - la o cautare pe Google am aflat ca ti-ar fi util codul 4776 - Comert cu amanuntul al florilor, plantelor si semintelor;