| Gino202 a întrebat:

E legal să mi se oprească garanție de 2 săptămâni la locul de muncă? Eu am început pe 27 luna trecută și luna asta iau bani pe 4 zile… tocmai luna viitoare iau bani întregi și cu garanție…

6 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

Nu este garantie!
Salarul primesti pentru luna anterioara platii, iar eventualul avans il primesti pentru luna urmatoare, ca parte din salar cuvenit pentru luna urmatoare.

| Gino202 explică (pentru Bula):

și dacă plec de la locul de muncă îmi poate da toți bani pe cat am muncit?

| Bula a răspuns (pentru Gino202):

Daca pleci, se face calcularea de lichidare si apoi vei primi banii cuveniti ramasi (probabil luna urmatoare, dupa inchiderea financiara al lunii curente).

| siriusblack98 a răspuns:

E un obicei practicat la joburile unde lucrezi cu mult cash (casier, vanzator) si daca ai dat cu semnatura pentru acea garantie ori e stipulata in contractul de munca atunci da, e legala.

| eliancodrut a răspuns:

Bula ti-a dat raspunsul corect. Salariul se plateste pentru luna anterioara. Tu ai lucrat in luna mai 4 zile, in ziua sau zilele prevazute in contract - ai primit plata celor 4 zile lucrate in luna mai.
Pentru ce muncesti in luna iunie primesti salariul în prima jumatate a lunii iulie - daca se plateste tot salariul odata, sau avans in ultima decada a lunii iunie si plata (diferenta de la avans la salariu) in prima jumatate a lunii iulie.

| ValentinMihai78 a răspuns:

Nu caști ochii, cască buzunarele!
Există un Contract de muncă, cu anexe, cu obligații ale salariatului și ale angajatului!
Dar, dacă ai semnat ca "primarul" ești bun de plată!