| IonelFlorianUrzica a întrebat:

Este chiar atat de greu sa te apuci de o afacere fără sa ai studii superioare? Eu dacă am sprijinul iubitei mele, al unor prieteni, mai știu și niște cunoscuti mai vechi care au experienta în acest domeniu, mai știu și persoane care au firme de mult și pot lua legătura cu persoane care sunt de mult timp în domeniul afacerilor, îmi pot face alături de iubita mea un coafor sau o frizerie proprie dacă am găsit deja spațiul și îl deținem, cam cât ar costa sa aducem toate aparatele și având în vedere ca nici iubita și nici eu nu avem experienta în frizerie dar vrem sa facem cursuri cam cât ar putea costa totul și câți bani am putea câștiga având în vedere ca în comuna noastră nu exista nici coafor și nici frizerie iar lumea pleacă tocmai în Alexandria pentru astfel de servicii? Dar dacă avem și servicii de manichiura, pedichiura, masaj, pensat și epilat cam cât am putea câștiga cu totul și în cât ani am putea sa avem destui bani ca să ne facem casa noastră, de preferat vila, haine scumpe, televizor scump cu plasma și o curte spațioasă? Cât de multa munca este și câți bani se câștiga dintr-un coafor sau o frizerie? Durează mult sa iti faci propriul coafor sau frizerie? Câți oameni trebuie angajați la un coafor care are și servicii de masaj, pensat și epilat? Cunoașteți cineva care are o afacere în acest domeniu?

21 răspunsuri:
| Liviu a răspuns:

De unde esti? depinde, eu sunt din alexandria, insa iti pot spune ca aici vin cam toti, depinde din ce sat esti happy

| CristiDinBucuresti a răspuns:

In primul rind ca sa faci o afacere ai nevoie de foarte multi bani nu de sprijinul iubitei, cu ce te ajută ea? Daca nu are bani cu nimic nu te ajută decat cu sfaturi pe care poti trage apa te stergi cu ele la fund nu valoreaza nimic, cu sfaturi nu faci firma, cu bani zeci de mi de euro ai? Ca trebuie spatiu sa inchiriezi trebuiesc bani, autorizatii bani, nu va trebuie voua curs de frizer, in salon trebuiesc frizeri profesionisti hairstilisti nu cursuri de 2 lei cu care nu faci nimic, frizerii profesionisti vor salarii mari nu iti vine nimeni pe un salariu de 2 lei, deci iar vorbim de bani, ai 100.000 euro? Fara acesti bani nu poti deschide nici o firma, gindeste te ce taxe va baga statul, enorme, de unde platesti daca firma nu merge? Deschizi firma salon de frizerie si nu ai clienti, de unde platesti chirie angajati salariile, taxe si impozite statului? O sa dai faliment in 6 luni garantat daca nu ai bani sa bagi in firmă pana o sa produca salonul bani dureaza.

| mihai69 a răspuns:

Televizoare cu plasmă nu prea se mai fac. Ecranele moderne au la bază tehnologia LED.

| gabicoo a răspuns:

În primul rând n-ai iubită, în al doilea rând nu muncești, n-ai venituri și trăiești pe spinarea părinților. În concluzie ia-ți tratamentul prescris de medic și stai cuminte în banca ta. Lasă frizeria și coafura in seama altora.

| IonelFlorianUrzica explică (pentru gabicoo):

Am iubita și am mai avut mai demult! Tu nici măcar nu au habar cine sunt sau unde stau! Pentru informația ta am bani, îmi trimiți părinții regulat! Și în al treilea rand ești analfabet funcțional? Unde am spus eu ca am fost la vreun medic sau cam am de luat un tratament?

Vulturasul nu te-ai saturat sa stai aici să pierzi vremea cu răspunsuri prostești? Nu ai de predat celor 3-4 elevi care nu au fugit de la ora ta?

| gabicoo a răspuns (pentru IonelFlorianUrzica):

Dacă n-ai fost la psihiatru până acum - ar fi cazul să mergi!

În perioada asta e vacanța de vară a elevilor - dar se pare că școala nu prea a prezentat interes pentru tine, iar dacă ai trecut pe acolo educația nu prea avut efect asupra ta.

Și de ce ma rog?

Roagă-te! Dar mai bine ți-ar prinde un tratament.

Hai sa te aud! La întrebarea asta ce probleme mi-ai mai găsit mie?

Nu ai prietenă, nu ai calificarea necesară și nu ai bani de a începe o afacere. În concluzie: Întrebi doar ca să te afli în treabă.

Tu de unde știi asta? Nu știi cum sunt eu în realitate! Am și te anunț ca vrem sa ne facem o afacere împreună! Dacă nu știi și habar nu ai de afaceri mai bine mai taci și nu mai vorbi când habar nu ai de nimic!

| darrio2007 a răspuns (pentru gabicoo):

Nu reiese asa ceva din intrebarile lui. De unde ai scos-o?

| Kiran a răspuns:

Daca aveti deja spatiul gata construit, ar fi vorba doar de mobilat si echipamentele, cam in jur de 10-15.000 euro depinde si calitatea lor si cum doriti sa organizati interiorul.
Dupa mai sunt cursurile cam in jur de 3-6 luni (puteti incepe concomitent cu "mobilarea"), aici depinde si de scoala, cam 2-4000 euro amandoi.

Legat de castig, pai depinde si de ce preturi puneti, daca ati avea cam 10-15 clienti pe zi unde in principal este mai mult castig pe partea feminina (tunsori, unghii, manichiura, masaj, vopsit) scazand si consumabilele, utilitati si contabil - salarii, cam estimativ 3.000-6000 lei (la inceput)
Angajati, 1-2 frizeri / coafeze, 1 cosmeticiana (pensat - epilat), 1 manichiurista / padichiurista. Depinde si de zona, daca aveti locatia intr-o comuna, ideal ar fi 3-5 persoane (depinzand de populatia locala)

In cat timp strangeti de o vila. eu acum un an cand am inceput proiectul pentru o casa moderna, am inceput cu 120.000 crezand ca imi ajunge, dar pe parcurs au aparut modele mai frumoase estetic, tehnologia de a nu mai deschide poarta de la intrare, etc si am ajuns cam la aproximativ 200.000 fara sa termin etajul si de mobilat complet. Deci, depinde si de modelul dorit al unei vile, daca presupunem un 80-120.000 euro si cu un profit net de 5.000 lei luna cam in 10-15 ani daca nu reinvestiti / extindeti.

Pe scurt, este costisitor si banii pot veni sau pot sa nu vina, depinde de averea neta a localnicilor, a evenimentelor locale (nunti / banchet de final de liceu) si de cat de bine promovati afacerea.

| MihaitzaItza a răspuns:

Vinde spatiu daca il ai deja si iti iei televizor cu plasma. Ca la cum ai pus intrebarea e destul de clar ca nu esti serios in a iti face o afacere.

| UnchiulRamiz a răspuns (pentru MihaitzaItza):

Ii trebuie curs întâi, vreo 2000 lei, aparatura nu mai zic... Nu are el banii necesari. Trebuie sa ști tunde cum trebuie, e foarte greu, oricum doar întreabă aiurea.

| IonelFlorianUrzica explică (pentru UnchiulRamiz):

De ce ești asa sigur ca nu am bani?

| UnchiulRamiz a răspuns (pentru IonelFlorianUrzica):

Dacă nu lucrezi? 20000 euro pe puțin, sunt milionari părinții?

| IonelFlorianUrzica explică (pentru UnchiulRamiz):

Dacă mi-ai fi citit celelalte întrebări, am spus acolo ca părinții mei lucrează în Germania

| anaaa2011 a răspuns:

In ce comunaa?