| Feri5 a întrebat:

Mi-aș dori să-mi fac o afacere. Pur și simplu, aș vrea să creez o platformă care să ofere lecții la toate materiile pentru toate clasele. Și să aibă acolo și un chat la fiecare lecție, pentru ca atunci când elevii rămân blocați să ceară ajutorul unui profesor și să i se răspundă imediat. De asemenea, vreau să pun și quiz-uri, teste, simulări de examene și chiar pregătiri pentru examene, gen evaluare, bacalaureat și admitere tot pe aceeași platformă și pe zoom, live cu un anumit număr de ședințe și bla bla bla.
Problema e că trebuie să caut profesori buni din țară care să scrie lecțiile după programa școlară, să le adapteze după cum pot ei să învețe mai ușor să existe acolo un psiholog care să-i orienteze și să fie și consiliere educațională. Plus că trebuie să caut și programatori. Este posibil acest lucru? Proiectul poate fi finanțat de stat sau trebuie să scoți tu bănuțul din buzunar?
Aș dori răspunsuri serioase + să prezentați voi, dacă aveți, alte idei de afaceri.

3 răspunsuri:
| johnnny123 a răspuns:

Evident ca daca vrei sa-l faci tu, tot tu trebuie sa-l finantezi.
Ai cateva sute de mii de euro de investit? Ca la ce vrei tu sa faci acolo, cam asta ordinul de marime.

| rosessunflowersandlillies a răspuns:

Proiectul va trebuit platit din banii proprii, asta daca nu faci parteneriate sau daca nu gasesti sponsori. Mai erau si fonduri, daca crezi ca te incadrezi la categoria startup. Mai poti micsora costurile daca inveti tu programare si faci tu platforma, sau daca predai tu diversele lectii. Ceva asemanator este si khan academy (cred?!). Ideea e buna, insa profitul nu ar fi mare, mai ales ca majoritatea merg la meditatii.
Mi se pare dragut ce vrei sa faci, insa doar atat. Mi se pare greu de crezut ca vor sta profesorii ca sa le raspunda imediat elevilor pe chat... Din nou, draguta ideea, daca stii programare poti incerca sa faci aceasta platforma, daca nu - nu cred ca isi are rostul. Sa gasesti si profesori dispusi sa faca asta ar fi greu. Promovarea etc... Personal cred ca, daca vrei sa faci asta, cel mai bine este sa iti faci un canal de Youtube si gata. Din nou, o astfel de aplicatie poate avea un succes rasunator (khan academy, duolingo - desi e doar pe partea de limbi etc), insa daca o faci in romana pentru elevii romani nu chiar.

| Jassmina a răspuns:

Din pacate, un asemena proiect necesita bani foarte multi si daca nu-i ai, nu ai cum sa-l pornesti, fiindca nu se poate finanta de stat.