| anonimulllll a întrebat:

Am o idee și aș dori sfaturi. Eu stau în Arad. Și aș dori să-mi strang vreo 3000 de lei ca să mă duc la București să cumpăr haine aduse de dincolo (am auzit de la o cunostinta că facea asta ) am înțeles că e un depozit foarte mare. De mers am cu merge, și m-am gândit să cumpăr haine ce cred eu că se vând și să le vând în piață. Ce ziceți? E o idee bună. Poate sunt care au mai făcut asta și aș vrea păreri. Sau dacă nu aș dori idei. Mersi anticipat!

7 răspunsuri:
| Adry05 a răspuns:

Nu merita

| CristiDinBucuresti a răspuns:

In primul rînd de unde stringi 3000 lei? Adică 30 de milioane? Tu crezi ca suma asta o poti stringe ușor? Si ideea aceasta a ta de a cumpăra haine nu ai zis ce fel de haine, de damă de barbati, de copii, sunt multe modele, si zi exact de unde vrei sa le cumperi? La haine aduse de dincolo te referi cumva la cele aduse din străinătate? Daca da, gindeste te ce costuri implică sa aduci haine din țări precum Germania, Spania, Italia etc, ai nevoie de bani, odata bani sa le cumperi, poate ca tarile respective cer vamă sa le aduci in România, nu te complica cu asa ceva, România si Bucurestiul sunt pline de magazine second /hand care dau faliment din cauza chiriei mari pe spatiul unde este magazinul, daca spatiul nu este al tau si il inchiriezi, din start trebuie sa te gîndesti cu cît vinzi hainele ca sa faci profit de unde plătesti angajatii, si sa ai vad ca daca nu esti amplasat la stradă si esti undeva in spatele blocurilor nu ai nici o șansă.

| CristiDinBucuresti a răspuns:

Si incă ceva, nu esti tu primul in Arad care ai deschis magazin second hand, uita te inainte sa te apuci de afacere cîte magazine second hand ai in zona unde stai tu, si vezi in timp cate rezistă, intră intr-un magazin second hand si uita te la marfă, ce fel de haine vind acolo, sicel mai important lucru, cit rezistă deschis un magazin second hand inainte de a da faliment, astea sunt lucrurile pe care trebuie tu sa le i ei in calcul, si te rog spune sincer de unde i ti i ei marfa daca tot vrei sa faci afaceri.Ce varsta ai? Vei fi singur in afacere? Sau mai ai asociati?

| Violleta2022 a răspuns:

In primul rand ca sa vinzi chiar si in piata, trebuie sa ai certtificari si autorizari de producator sau de comerciant. Deci, ai nevoeid e vreo 3-4000 lei doar pentru autorizarile astea, ca altfel te incalta Politia economica imediat.
Dupa care, ai nevoeid e factura de cumparare a marfii ca sa dovedesti ca nu vinzi lucruri furate si apoi le poti vinde fara probleme, desii, chinezariile si turcismele sunt ultimul gunoi pe care nu-l mai cumpara nimeni.
Daca te referi la haine vechi, purtate afara, sa stii ca se vand la kg in multe din magazinele din orase, pe 2-3 lei kilogramul, deci, nu renteaza sa cumperi decat cu tirul ca atunci este convenabil si profitabil la vanzare.

| SG1995 a răspuns:

Îți dai seama că le cumperi mai scump și le vinzi mai ieftin nu? Ca rezultat? Nu e deloc profitabil.

| Kogaion a răspuns:

De dincolo, de unde? De pe lumea cealalta? Probabil vorbesti de complexul Europa sau Dragonul Rosu. Sunt haine aduse din Turcia sau China, nu merita sa faci asta, in primul rand pentru ca profitul nu va fi mare, in al 2-lea rand, ca o sa stai foarte mult timp pana le vinzi si in al 3-lea daca o sa reusesti sa le vinzi.

| Daniel9988 a răspuns:

Hopa...avem aici un importator ilegalist?