| Ciprian44222 a întrebat:

Salut! Mă poate ajuta cineva?
Sunt Germania și mi-am făcut contract pe 3 luni, dar a intervenit ceva și trebuia să plec, ei mi-au spus că dacă plec mai repede trebuie sa plătesc 800€ pentru acte...eu nu am semnat absolut nimic de când am ajuns la firma niciun contract nu am văzut, este legal are voie să facă așa ceva daca eu nu am semnat nimic? Please help

7 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

"mi-am făcut contract pe 3 luni" - dar n-ai semnat nimic?
Cum vine asta?

| johnnny123 a răspuns:

"mi-am făcut contract pe 3 luni"
"eu nu am semnat absolut nimic de când am ajuns la firma niciun contract nu am văzut"

Până la urmă cum e?

| Mosotti a răspuns:

Cum ai facut contract pe 3 luni daca nu ai semnat nimic? Contractul trebuie semnat.

| IL0VEDINER0 a răspuns:

Pai tu ce contract pe 3 luni ai facut? Daca ai semnat contractul mai revizuieste-l si vezi clauze si plăti incluse. Exista si varianta in care apelezi la Arbeitsagentur

| AsgaardSephiroth a răspuns (pentru IL0VEDINER0):

Daca e la negru (cum cu siguranță este) degeaba apelează.

| IL0VEDINER0 a răspuns (pentru AsgaardSephiroth):

Crede-ma ca nu degeaba. Este mai rau daca este la negru. Intr-adv, el nu mai plateste actele dar se pot lasa cu masuri drastice pentru munca la negru

| AsgaardSephiroth a răspuns:

Ce ne scrii tu seamănă perfect cu o mânărie clasică a samsarilor româno -germani. 800 euro pentru acte? Da' tu crezi că în România sau UK sau alta tara trebuie sa plătești pentru acte? Nu (eventual puțin pentru prima transa de asigurare), te duci la biroul de muncă, ți le faci și gata (sau le face angajatorul cum ar fi și normal). Dacă nu ai primit nici un contract, fizic sau in format electronic pe care să-l semnezi, cel mai sigur este că ești la negru. Fără asigurări etc. Comisioane de tip mafiot cer doar samsarii. Și asta e ilegal.