| denislalalala a întrebat:

Buna!
La scoala mi s-a cerut sa fac un portret al Anei si Floricai din "Ion" de Liviu Rebreanu.
Totusi nu gasesc nicăieri pe net anumite trasaturi ale fizicului Anei si Floricai. Ce am gasit eu in carte din primul capitol sunt culoarea ochilor (la Ana caprui si la Florica albastrii) si ca una este urata, respectiv cealaltă frumoasă. Totusi nu gasesc informatii legate de forma fetei, buze, culoarea parului, eventual daca una e mai bronzata si cealaltă nu(nuanta pielii), barbia si tot felul de indicatii ce te ajuta la portretul personajelor. Daca stiti cumva aceste caracteristici ce le-am insiruit si chiar sa si stiti din ce capitole pot sa le gasesc ca sa le studiez mai amănunțit, ar fi de mare ajutor.
Mulțumesc!

3 răspunsuri:
| johnnny123 a răspuns:

Dacă Rebreanu nu a considerat necesar să descrie forma bărbiei sau care dintre ele este mai bronzată, atunci nu ai de unde să obții aceste informații. Pentru că sunt niște personaje imaginare despre care nu ai alte informații decât cele pe care le-a oferit autorul.

| siriusblack98 a răspuns:

Si eu stiu ca nu au portrete bine deifinite. Vezi totusi ca este un film facut dupa romanul Ion, il gasesti pe YouTube si te poti inspira de acolo ca sa faci doua portrete, ca nici profesorul tau nu stie cum arata in imaginatia autorului cele doua personaje pana la urma.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Ești sigură că e portretul fizic și nu cel moral?