Asta voiam sa scriu si eu, Thomas Edison a fost un om de afaceri care a FURAT
in plus a fost imbecil cu spume, vroia sa impuna curentul continuu, care insemna o centrala de curent la fiecare 4-5 blocuri, ca altfel nu aveai cum sa il transporti... PE BUNE! deci curentul electric ar fi fost un lux si in ziua de azi daca ar fi reusit (si a jucat MURDAR, a electrocutat animale cu, curent alternativ ca sa arate cat de periculos e)
raspunsul meu, cand e vorba de inovatie si NUMAI DE INOVATIE (alooo, inovatie NU inventie, not same SHlT), atunci e firma Apple
care a luat touch screen, touch pad si a facut smartphone, care practic e NUMAI o inovatie si nimic mai mult, "inventiile" swipe to scroll si multi-swipe to zoom sunt mult prea marunte ca sa isi merite numele de inventie
Nu pricepi ca in veci nu vom reproduce ce natura creeaza?
Da, dar vad ca sunt multi care sar sa ii ia apararea pentru ca omul avea firma
Faptul ca avea bani nu inseamna ca a inventat el ceva.Inseamna doar ca a putut sa isi insuseasca acele inventii si sa le breveteze pe numele lui.
Dar, na! Fiecare vede cum vrea si ce vrea si admira pe cine i se pare mai potrivit.
Asa, avem si romani pe care sa ii dam exemplu, atat la partea de inventii cat si la partea de inovatii: Henri Coanda, Traian Vuia, Aurel Vlaicu, Nicolae Paulescu, Aurel Persu, Stefan Odobleja, Ana Aslan, George Emil Palade, Marian Ion Ionescu, Ion Cantacuzino
Victor Babes, Aurel Babes, Petrache Poenaru etc. etc. etc.
Dar este doar o chestiune de perceptie si de cum vede fiecare importanta acestor oameni sau impactul muncii lor.
Nu, ambele sunt la fel de importante daca e o masa civilizata si cu pretentii.
E destul de cunoscuta treaba. Tesla era un geniu la cel mai inalt nivel, Edison a cules laurii pe munca lui.
Dar asta nu inseamna ca nu a avut o gramada de inventii pentru care sa fie recunoscut.
Apple zici tu a facut smartphone etc? Pai telefon de ala facutse LG inaintea lor cu cativa ani ei doara au facut ce facuse altii,doar ca l-au facut cand lumea a pus botu,inainte cu ceva ani nu era lumea curioasa
Si nu Edison impunea ceva,ca nu era el sefu lumii normal omu avea curent,nimeni nu experimentase curentu astlantu,dar sa impuna cred ca e un cuvant cam nepotrivit,nu avea cum,de altfel a si pierdut cu curentul lui continuu,dar nu ar fi fost un lux asa cum crezi,doar ca ar fi trebuie sa se faca centrale mai mici si mai multe,ceea ce este un avantaj din pct meu de vedere
Cand spui cineva a furat,trebuie sa aduci si dovezi,altfel is doara vorbe in vant.
Stai tu linistit ca de fura cum spui il eliminau amemricanii,plus de asta era cunoscut de multi oameni deatia mai cu cap si aia siar fi dat seama ca el este doar asa de fatada.
El a fost inventator,om de afaceri a fost dupa, a stiut ce sa faca cu inventiile lui spre deosebire de altii, sa luam exemplu lu Tesla sau Chevrolet pe astia nu ia interesat sa aiba afacere, le placea sa lucre pentru altii, deci fiecare cu cei place.
Acum oamenii dau vina pe aia ce au stiut ce sa faca cu banii lor sau cu inventiile lor, ca au furat ca iau inselat pe altii si asa mai departe.
Dar fiecare crede ce doreste pana la urma adevarul insa il vad putini oameni.
Pe multe dintre inventiile sale lre-a furat. S-au gasit si dovezi.
Nu pricep, de unde sti tu ca nu?! Eu zic ca da, odata ce stapanesti genetica, poti face si tu pomi, ursi, oameni, etc. E absurditate sa zici de acum ce nu se poate peste 1000 ani.
Am zis ca s-ar putea, sigur asa nu sunt.
Dar in ritmul in care evoluam, precis se va face.
Te contrazici singur, nu are rost sa-mi bat capul cu tine.
Pai argumenteaza, sa vedem, eu mi-am argumentat ce am zis!
De ce zici ca nu vom putea? Unde ma contrazic?
O sa ajungi sa creezi tu un om de la zero! Cu tot ce vrei tu, sau cel putin poate o sa ajungem sa putem face asta, nu stim.
Bun, deci daca fur si eu o inventie, ma vei respecta si pe mine?
Probabil ca da, dar nu pentru ca ai furat o inventie. Ci pentru ca ai creat altele care au scos lumea din intuneric. Si mai trebuie luat in calcul si faptul ca este rau sa stai, sa pretinzi ca faci bine cand binele nu-ti este intors. Aici poate ca Tesla a gresit si poate ca d-aia a sfarsit in mizerie, singur. A daruit fara sa i se fi daruit la loc de multe ori.
Ilon Musk cu siguranta daca e sa ne raportam la vremueile noastre. Spacex, Tesla, PayPal, neurolink si altele. Omul asta are o viziune si aptitudine pe care eu consider cu toata modestia ca nimeni nu le poate egala in prezent.
anonim_4396 întreabă:
anonim_4396 întreabă: