anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Ce părere aveți despre o persoană care poate compune poezii dar nu poate compune cântece?
Pur și simplu nu-i iese nici un verst, nicio strofă de cântec dar poezii poate scrie cu brio și reușite.
E clar că are talent artistic dar talentul artistic nu e general?
Adică dacă poți compune poezii, ar trebui să poți compune și melodii.
Așadar, de ce nu poate acea persoană să compună cântece?

Răspuns Câştigător
supadeceapa
| supadeceapa a răspuns:

Talentul artistic nu e general. De fapt, eu nici nu cred că talentul există. Poate foarte rar. Toți avem înclinații de mici, dacă avem norocul să fim și îndrumați să le dăm atenție, este normal să ajungem buni la o chestie.

Un copil căruia i se pune un creion în mână de mic, normal că o să-și dezvolte o altfel de gândire, viziune și o să zici la 10 ani: e un copil foarte talentat!, când el a desenat ani de zile... laughing
Talentul e un cuvânt fancy pentru muncă.

Cât despre poezii vs cântece, cred că poți face orice cu ambiție și exercițiu, dar e mai bine să fii bună într-o zonă, într-o nișă a ta, decât să fie mediocră în 100 de zone artistice laughing - jack of all trades, master of none.

Totuși, în zilele noastre, orice se poate numi cântec. Nu mai avem tipare în care să le încadrăm. Și creativitatea nu e lineară, tocmai în asta constă, în a face conexiuni între idei, concepte și a improviza. Poți să scrii o poezie și să creezi în jurul ei muzica. Să-i mai dublezi un vers, îl intonezi într-un anume fel și-l transformi într-un cântec. Etc.

1 răspuns:
anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Bună.

Și eu scriam poezii în trecut, și cred eu destul de reușite. Eram foarte inspirată atunci când eram îndrăgostită sau eram foarte tristă ( uneori scriam și poezii cu tentă religioasă ). Din păcate nu le-am păstrat poeziile fiind scrise adesea pe coli, nu într-un caiet de amintiri.
Nici eu nu pot scrie cântece, sau cel puțin nu am scris niciunul, până acum. Din păcate, nu posed vreun talent muzical, nu am deloc voce! & nici nu știu cânta la vreun instrument. Poate contează și asta...

Știi că, unele poezii de-ale lui Eminescu pot fi interpretate excepțional, muzical?
Atât vocal cât și instrumental.
Pe perioada liceului, în fiecare an în data de 15 ianuarie de Ziua Culturii Naționale ( Ziua nașterii lui Mihai Eminescu ) o profesoară de limba română, cu un talent deosebit muzical, atât voce cât și chitară/ vioară interpreta, în fiecare an, muzical unele dintre poeziile consacrate.
Poate de aici trebuie pornit și talentul de a scrie versuri de melodii...

E clar că are talent artistic dar talentul artistic nu e general?

Bănuiesc că talentul artistic este precum ' talentul ' medical ( poți fi medic SPECIALIST DOAR pe un anumit domeniu, bine stabilit! Sau poți fi medic de familie, dar vei ajuta oamenii doar, în caz de probleme serioase, îndrumandu-i spre alți specialiști).