Lumea e invidioasa si proasta pentru ca daca s-ar afla in locul soferilor nu s-ar plange atat. Mai ales ca un sofer la nivel national castiga 400 - 500 de euro si in strainatate vreo 1300€ are si conditii de dus, mancare cum vrea sa si-o faca si cabina aia nu pute doar se deschid geamurile o jumatate de ora dimineata inainte de plecare in cursa. E adevarat ca multi nu au nici minimul de studii ca sofer dar in viata conteaza sa fi om sufleteste.
400-500 de euro? Afla dragule ca eu am depasit si 3000 de euro pe luna, asta cand am comenzi internationale, pune la socoteala ca am si tractorul meu
Nu iti cunosc venitul lunar daca ai propriul autotren dar firmele platesc in jur de 1300 - max. 2000€ daca face international soferul.
Cand ajungi batran si nu mai ai chef de sofat ma lasi pe mine cu camionul tau si de salariu mai vorbim pana atunci
daca e sa nu intru pe regia de transport (autobuz persoane in oras).
In legatura cu pregatirea scoala de soferi nu face poligonul dar la angajare cand omul vorbeste cu patronul firmei il pune cu alt sofer sa il invete parcarile si sa ii mai arate pe drum smecherii de sofat apoi ramane singur, altfel nu s-ar mai angaja nimeni pe vehicule de mare tonaj.
Deci cand te angajezi nu trebuie sa stii sa faci parcari
atunci la ce ne-ar trebui scoala de soferi? mai ales celor care sunt pe masini de mare tonaj, tu ce tractor conduci?
Scoala nu ne invata sa parcam deloc doar sa dam masalier putin aia inseamna ca vor sau nu patronii sunt obligati sa angajeze si fara vechime altfel raman cu saracia pe masa, experimentatii nu traiesc o vesnicie si multi din ei pleaca in strainatate sa sofeze, referitor la salariu aia 500€ sunt la nivel national angajat la o firma si sunt bani grei fara sa te plangi mai ales daca nu ai copii si nevasta care te inseala cu altu. Totul se invata pe parcurs.
Tu ai urmat cursurile unei scoli-auto, cand si cat timp? Daca nevasta te inseala cu altul este din cauza ta ca nu o multumesti
femeia nu fuge de bine de-acasa. Totul se invata pe parcurs
este exact ca si cum ai zice unui. ba asta, uite aici biciul, haturile, caii si caruta! restul te intereseaza
tu esti sofer?
Sa nu raspund de 2 ori, vad ca recunosti ca 1300 si nu 500, omul s-a referit la soferii de tir sau nu mai stim ce inseamna aia T.I.R?
TIR inseamna transport international, se spune autotren.
Nu se poate generaliza.Am intalnit soferi de Tir ciobani dar si persoane deosebite.Sunt in general foarte buni conducatori auto spre deosebire de marea majoritate a celor care au un permis de conducere in buzunar.
Toate meseriile au secretele lor si se invata incetisor.
Cui nu-i place scoala ...se face sofer de tir!
Viaţă ambulanta,rareori cu familie, singur si strain pe unde merge,cu riscuri de accidente pe sosele,cu timp de asteptare la incarcare/descarcare in care nu are ce sa faca,fie canicula fie ger, cu termene limita ce trebuiesc respectate musai ca altfel se strica marfa sau te penalizeaza patronul, cu tahometru sau diagrama care este verificata de catre toti politistii din oricare tara, cu restrictii de circulatie in anumite tari, in anumite zile, ...etc!
Ce poate sa fie bun in asta? Poate banii.Mai bine sofer de autobuz, ca macar esti acasa cu familia si muncesti 8 (?) ore.
1.Pai nu sunt prosti, dar nici nu poti spune ca sunt cei mai destepti.Nu trebuie sa ai neaparat facultate ca sa fi destept ( poti fi destept si lenes si adio facultate )
2. Un tir nu e tot una cu o masina de 1/2 tone. Daca e careva care crede asta e nasol si pentru el si pentru ceilalti soferi care nu au casa in spare.
3. Daca esti tu pe un bloc cu roti nu inseamna ca esti superior in trafic.
. Eu consider ca e o meserie pe care poti sa o practici pana la 20-30 de ani, dupa aceea e destul de greu sa conduci toata noaptea stiind ca trebuie sa ajungi la ora respectiva la destinatie.
Mai e si faza cum ca, mananci pe unde apunci, mergi la baie in natura, faci dusi cand poti si bineinteles iti cresc copiii singuri
.
Nu stiu de ce mi-a dat ignore, cica florin il cheama, dar il supara adevarul, nu te vad eu sa conduci autotrenul deoarece trebuie sa ai atestat pentru asa ceva, iar ca sa conduci autobuzele de calatori prin Brasov iti trebuie experienta frate, dupa cate vad tu stai toata ziulica pe TPU si tai frunza la caini domnule "Misogin"
Asculta-l ce spune, ca spune din experienta si e cel mai in masura sa raspunda la tema propusa!
Iar faptul ca are timp liber arata tocmai timpii morti in care nu circula si are de asteptat.Fie la vama, fie la descarcare/incarcare, fie la cine stie ce restrictii sau blocari de circulatie pe autostrazi. E in cabina, care este casa lui, cu laptopul in fata si comunitatea TPU cu care socializeaza!
Si ii merge bine, din moment ce nu se plange si are o asa retea mare de prieteni aici.
Coooooommm, experienta zici? Te rog sa te abtii
, unii nu in stare sa conduca un autobuz de calatori si vor sa conduca in autotren, sa avem pardon
1. nu sunt prosti, dar cateodata au o meserie stresanta.
2. nu e greu, dar trebuie sa ai o inclinare catre condus!
3. sunt nesimtiti!
4. sunt tarani!
5. viata celorlalti valoreaza mai putin decat a lor!
6. iti pun viata lor si a celorlalti in pericol pentru bani!
7. de cei cu numere RO mai scapi ca poti sapi gasesti, dai telefon la firma, faci scandal, chemi politia... dar la cei cu TR ( Turcia ) si BG ( Bulgaria )... merita impuscati cu shootgun-ul cu sare! Nu au nici un Dumnezeu, nu le e frica de nimic, nu au legi, nu respecta nimic. Pana nu te vad ca esti mai nebun ca ei, nu se lasa!
Cei care zic asta nu gandesc cat trebuie, in Romania de astazi, daca ajungi sa ai o meserie si renunti a fi somer, atunci esti cineva, gandeste-te, sa zicem ca 2 oameni casatoriti au 2 copii, mama copiilor lucreaza de exemplu la posta, si nu e platita mult, iar tatal e somer, el are de ales intre a fi somer, si a nu isi putea creste copiii asa cum trebuie, cu toate conditiile, sau a fi sofer de tir.
Logic ca alege ori ce meserie pentru a putea trai decent, asa ca cei care zic asta despre soferii de tir sunt cam idioti.
Ca sa ajungi sa conduci un tir, treci de o scoala de soferi, dupa care esti teoretic pregatit pentru a conduce tirul.
Asta ar trebui sa primeasca raspunsuri? nu imi pasa de soferii de tir, imi pasa ca Romania cade in prapastie, iar politicienii au un neuron pe jumatate fracturat si ne baga in gunoi pana ne sufocam! eu nu primesc raspunsuri la intrebari pe care le republic, iar unu care intreaba despre niste soferi de tiruri primeste? sa fim seriosi! Romania nu e altceva decat o mare gluma, si eu m-am nascut aici, si mi-e rusine!
In general puturosii care fug de munca fizica aleg soferia ca este mult mai lejera.In general multi dintre ei sunt curvari, mult sex oral pe traseu, dar si hoti, fura motorina sau produsele pe care le transporta.Fierul vechi fiind cel mai raspandit si usor de furat.
Multi fura motorina si fac greva foamei cand mananca la butelie, nu e meserie de lenesi dar are dezavantaj pentru spate ca la un timp apar niste dureri care trebuie tratate la timp, multi din ei isi inseala iubita - nevasta dar nici ele nu isi asteapta sotul acasa fara sa il insele fi sigur de asta.
Tu ti-ai inselat iubita/sotia vreodata cat ai fost plecat in cursa?
Nici n-am avut, de la 13 ani pana la 25 cat am acum numai aventuri am avut, parte de o relatie in conditii nu pentru ca am nimerit material de unica folosinta
iar acum merg pe conceptia asta, foloseste femeia pentru sex si uit-o dupa aia eu nu stiu ce e o familie nu exista familie pentru mine nici viitor in familie (doar parintii sant familie pentru mine)
Si iubitul meu e sofer si suntem impreuna de 2 ani.E foarte greu cand el este mereu plecat.Dar acum a gasit o firma unde pleaca dimineata in cursa si vine seara.Si este mult mai bine. Poate sa aiba o casa si familie acum.Tu muncesti in Romania?
Nu, eu fac rute in Spania - Franta si Portugalia cu sfarsit de saptamana acasa si uneori in cursu saptamanii trag camionu la cativa metri de blocu unde stau. El e sofer pe camion poate nu de tir, oricum eu sant de parere ca soferul e prostul ideal pentru orice tipa. Va faceti de cap cu el il mintiti usor, inclus ziceti e plecat eu ma fwt cu cine vreau stiu eu viclenele astea cum sant. Altfel eram cu una dar nu am incredere
Nu vreau sa te dezamagesc dar eu nu mi-am inselat niciodata iubitul
. Daca as face-o m-ar bate constiinta si intr-un final i-as zice adevarul.Si gandeste-te ca el a fost plecat de multe ori.
De ce ai intrebat daca merg pe Romania?
Pur si simplu.
Multumesc tuturor pentru raspunsuri, in special tie Spetsnaz! DorothyAnn nu stiu care e problema ta... post-ul tau e inutil. Poate k lumea nu iti raspunde pentru ca nu meriti si cu siguranta nici soferilor de tir nu le pasa de tine! Si "Harababurule"
...nu e nevoie sa te certi pe aici cu cei care poate sunt mai experimentati k tine!
Ciprian964335345 întreabă:
Dragon999 întreabă: