Ca sa o luam incetisor:
- Turbina ar fi principalul motiv daca zici ca fluiera si te poti uita daca scoate fum mai albicios cand o turezi;
- Daca zici ca nu trage asculta bine motorul daca se aude o turatie mai ciudata decat se auzea normal fiindca posibil sa fie de la ambreaj si sa patineze in gol, or kit-ul de ambreaj (Disc, rulment, placa de presiune) sau doar unul din componentele kit-ului dar eu recomand schimbarea tuturor o-data, sau cablul de la ambreaj sa nu fie bine strans. In cazul in care ambreajul este hidraulic poate fi filindrul hidraulic care nu mai actioneaza cum trebuie dar nu cred sa fie hidraulic in 2001;
- Compresorul de aer poate sa influenteze si sa se auda din compresor acel fluierat nu din turbina, doar sa dea impresia ca e din turbina dar oricum daca trage si prost imi vine greu sa cred ca ar fi compresorul un motiv;
- Rampa;
- Vacum sau senzor de vacum;
- Bujii sau fisele de la bujii sa nu fie ok una din ele si sa mearga in 3 cilindrii;
- Pompa de benzina;
- Injectoarele sa fie unul din ele ars sau infundat si sa iti mearga la fel in 3 cilindrii.
- Ar mai putea fi filtrul de aer, catalizatorul sau esapamentul infundate dar foarte slabe sanse sa fie de vina una din astea nu prea as vedea sa mearga atat de greu din aceste cauze!
Sfatul meu este sa nu te duci la mecanic sa te duci sa o pui pe tester sa vezi fiindca un mecanic la o masina cu atata electrica cum este un BMW 320 mai nou de 2000 greu iti spune exact ce are si sa nu cumperi ceva ce este ok si sa constati ca nu este de la acel ceva.
Salut! Cunosc pe cineva care a avut un bmw si tot ceva de genu i se intampla si lui.
Daca zici ca nu se tureaza mai mult de 3 mii poate de la turbina.Dar mai poate fii vacumul sau rampa(bmw-urile ca asta al tau are o chestie in rezevor care ii zice rampa nu e pompa de benzina, iar aceasta poate fii de vina deoarece nu mai baga benzina cum trebuie).
Asta a fost cam ce stiu eu.
Dar un tester ar fi solutia.Ca sa pui in service un tester pe ea este cam intre 70-150 lei.
Bafta. Funda
S-ar putea sa fie turbina, daca o sa scoata un fum alb atunci a crapat turbina.
Sincer pot sa fie mai multe probleme... dar mergi la un service ca e cel mai sigur.
Lichidul te frane, ori amortizoarele de la roti... din cate stiu BMW-ul trage pe spate. Turbina s-ar mai putea sa fie de vina...