| cosma18 a întrebat:

As vrea sa discutam putin de aceste 2 masinute..sunt intr-o dilema foarte mare pentru achizitionarea unei masini(de regula cele prezentate)...
Voi ce a-ti alege Corsa C sau Fiat Punto mk2 (nu ma intereseaza ca au 2-3 usi sau 4-5)

Motoarele cautate de mine sunt 1.0 sau 1.2 deci aici bat campii!(din cate am auzit 1.0 e puturos rau de tot dar nu conteaza ma intereseaza sa mearga bine..nu sa stau numa in service!))
Cateva sfaturi mi-ar fi de folos! Multumesc!

Rog posesorii acestor masini sa precizeze ce ii multumeste si ce ii nemultumeste la ele!

Răspuns Câştigător
| FurtunaDiesel a răspuns:

Ca sa iti spun din ce probleme intalnesc in service. La Corsa la motorul de 1 litru apar probleme la partea electrica si electronica. La alte motorizari aceasta problema cam dispare. La Punto exista probleme de finisaje. Plastice proaste, chedere pe la usi care cedeaza, suruburi proaste pe la accesorii nu la chestiile de rezistenta si siguranta bine inteles, chestii din astea. Incep sa troncane plasticele ceea ce e urat... nu probleme mari. Masinile sunt apropiate si ca fiabilitate si ca pret dar as merge pe Corsa pentru ca sunt ceva mai ieftine piesele, nu cu mult dar sunt mai ieftine, dar nu motorul de 1 litru pentru ca este puturos, are durata de viata mica fiind submotorizata masina deoarece este prea grea pentru un motor de 1000 cmc, motorizarea de 1.2 dupa Corsa C este ideala si ai si consum mic, si fiabilitate nu exagerata dar destul de ok, adica medie, nici taxele nu sunt mari, nici intretinerea nu e scumpa. Merita banii masinuta!

| cosma18 explică (pentru FurtunaDiesel):

Foarte bun raspunsul tau..lucrezi la un service?

| FurtunaDiesel a răspuns (pentru cosma18):

Am lucrat prin Germania si State in service acum am propriul service!

La motor fiatul cum se prezinta? ..ca am intels k la corsa 1.0 /1.2 apar problemele acelea mentionate de tine.(si din ce mai stiu eu au probleme cu timoniera aceste corse)..plus k se cam plange lumea k baga bani in ele pe o parte iar pe de alta parte le lauda laughing asa'i romanu ..nu stii nici ce masina sa iti mai ei..toti te aburesc.(de fapt fiecare isi lauda masina)! daca nu's bune masinutele astea...mai strang bani si imi iau un golf4laughing

Pai Golf 4 clar este net superioara modelelor astea... daca ai bani si de un 1.9 diesel atunci o lasi mostenire la stranepoti Golful. Cu timoneria nu am chiar nici o solicitare prin service sau cel putin eu nu imi amintesc in ultimii 5 ani sa fi schimbat timonerii decat la Matizuri, Corsa am schimbat la modelele vechi cele cu scripete, Tico si Dacii... altceva nu prea am intalnit. De obicei la Matiz! Motorul de Fiat este foarte ok dar masina are alte probleme nu de motor.

Mersi de raspuns! Meriti funda!

Cu placere!

9 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Este o zicala: Nici porcul nu-i gaina, nici fiatul nu-i masina! laughing Deci, ia-ti orice, numai fiat nu!
La Corsa ai avantajul ca se gasesc piese de schimb usor si nu costa o avere.

Răspuns utilizator avertizat
| MaddSkillz a răspuns:

Ia-ti corsa
fiatul e lipit cu scoci scartaie din toate incheieturile. laughing