Daca pana in noiembrie INVETI toata LEGISLATIA RUTIERA din scoarta in scoarta vei stii sa faci toate chestionarele si ai sanse sa iei testul computerizat, dar asta nu-ti confirma si succesul la examenul de traseu.
Posibil, daca iti pui mintea la treaba, si intelegi legislatia din spatele chestionarelor.
Eu din chestionare am invatat, dar eram foarte interesat de condus in general, ma intrebam de mic cum se abordeaza diferite intersectii sau situatii din trafic, deci aveam "sete de informatii".
Textul de legislatie mi s-a parut ambiguu si extrem de diluat, ma lua greata din 3 randuri.
Marea greseala a multor (celor mai multi) candidati este ca incep cu chestionarele sau se bazeaza doar pe ele. In acest fel se invata legislatia pe fragmente.
Intai se insuseste (nu se citeste doar) Codul rutier, apoi Regulamentul de aplicare a acestuia. Doar dupa aceea incepi sa faci chestionare. La terminarea chestionarului iei fiecare raspuns gresit si vezi ce zice Codul rutier si Regulamentul de aplicare in acea problema. O sa vezi ca ai gresit raspunsul din motiv ca nu ti-ai insusit bine prevederea din codul rutier referitor la acea situatie.
Nu îți baza capacitatea sa iei permisul doar făcând chestionare, pe lângă chestionarele pe care le faci, citește și din legislație, cate un capitol, daca e prea lung cu prea multe articole, împarte pe zile, ideal e să citești legislația, semnele rutiere și tot ce mai e, asta pe langa chestionarele alea. Fa asta și până în noiembrie o sa ai partea teoretica la degețelul mic, mergi sa iei sala la sigur, nu cu speranța că poate îți pica întrebări pe care le-ai făcut deja. Mult succes.
DA, eu am inceput de prin aprilie si in august am dat sala, asta fiind prin 2023, daca te pregatesti bine poti lua sala
MAteiLaAjutat întreabă: