| Iulia25588 a întrebat:

Bună! Se dă următoarea situație, sechestru înființat pe o mașină la 2 zile după vânzare. Reușesc să scot sechestrul, achitând o parte din bani, noul proprietar reușește să înmatriculeze mașina pe numele său iar la o lună după înmatriculare, primesc un nou sechestru auto pe aceeași mașină, cu vechile date deși mașina este înmatriculată și trecută pe numele proprietar. Este legal așa ceva?

5 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

Contaceaza personal executorul, care a instituit sechestrul pe masina si intelege-te cu el!

| CristiDinBucuresti a răspuns:

De ce ai cumparat o masina pusa sub sechestru? Aia clar are belele mari, o fi fost a unor țigani care au datorii pe la anaf, sau la cămătari, acum plateste tu ca te a mincat in fund sa cumperi asa ceva.Ce mai poate fi legal in România? Nimic, fiecare isi face legea lui.

| Iulia25588 explică (pentru CristiDinBucuresti):

Doamne uite cum nu taci? nu sunt tiganca și nici nu am belele. Mașina nu era sub sechestru când am vândut-o. Dupa ce am finalizat actele s-a înființat sechestrul, am fost cu noul proprietar și ne-am înțeles cu executorul achitând o parte din bani, a ridicat sechestrul și omul și-a transcris mașina. Mașina a fost transcrisă pe 4 iunie iar ieri, 19 iunie a venit iarăși sechestru pe cealaltă parte de datorie, de la același executor dar pe mașina care nu mai este proprietatea mea! Nu trag țepe, nu fac ilegalități, mie mi se opresc deja bani din salariu pentru acea executare. Nu vreau sa fac probleme noului proprietar atâta tot.

| eliancodrut a răspuns (pentru Iulia25588):

Daca sechestrul a venit ulterior incheierii actului de vanzare-cumparare, decizia de executare silita este nula. Asta pentru ca respectivul cumparator nu este responsabil cu datoria ta. Noul proprietar trebuie sa faca o contestare la executare la judecatorie. Dar trebuie sa ai document ca masina nu era sub sechestru in data cand ai incheiat contractul de vanzare-cumparare si inregistrat la fisc.
Nu te lua dupa ce spune CristiDinBucuresti ca numai prosti spune. Nu vezi ca nici nu a inteles problema: el spune ca tu ai cumparat masina, nu ai vandut-o. Trage concluzia.

| eliancodrut a răspuns (pentru Iulia25588):

Scuza-ma: sa faca o contestatie, nu contestare.