| MarianIonutMarian a întrebat:

Bună seara! Am un băiețel cu probleme de handicap și necesită să mergem periodic la control, tratamente etc. Există reducere la RCA auto? Și dacă da, cum pot proceda? Menționez că depindem de mașină foarte mult.

2 răspunsuri:
| mi25 a răspuns:

Numai persoanele cu handicap adulte care au in proprietate masina.

| Alex1986kk a răspuns:

Bună seara! Am verificat problema cu handicapul și RCA, și iată ce-am aflat:

În prezent nu există o lege care să oblige societățile de asigurări să acorde automat reducere sau scutire la RCA persoanelor cu handicap, dacă mașina nu are modificări adaptate.
Legal Badger
+1

? Ce poți face:

Dacă mașina este adaptată pentru nevoile persoanei cu handicap (ex: pedale speciale, transmisie adaptată etc.), poți prezenta documentație de la RAR sau altă autoritate care să ateste adaptarea — unele companii pot oferi reducere la cerere.

Discuta direct cu un broker de asigurări; e util să ai certificatul de handicap + acte ale mașinii; brokerii pot negocia oferte.

Poți verifica pe site-uri locale de brokeri pentru oferte personalizate, de exemplu https://asigurari-braila.ro
— acolo găsești detalii despre RCA, dar și alte tipuri de asigurări, și se poate discuta direct cu consultantul pentru o ofertă care să țină cont de situația ta.

⚠️ Important: reducerea, dacă există, nu e garantată — depinde de compania de asigurări, tipul handicapului și dacă mașina este/sal r fi adaptată.