Conform modificarilor si completarilor facute prin Legea nr.203/2012, de la 19.01. 2013 varsta va fi in functie de categoria de permis, citez:
"(4) Varsta minima pentru obtinerea permisului de conducere este de:
a) 16 ani impliniti, pentru categoriile de vehicule AM, A1 si B1;
b) 18 ani impliniti, pentru categoriile de vehicule A2, B, BE, C1, C1E si Tr;
c) 20 de ani impliniti, daca persoana are o experienta de cel putin 2 ani de conducere a motocicletelor din categoria A2, sau 24 de ani impliniti, pentru motocicletele din categoria A;
d) 21 de ani pentru categoriile de vehicule C, CE, D1 si D1E, precum si pentru triciclurile cu motor din categoria A;
e) 24 de ani pentru categoriile de vehicule D, DE, Tb si Tv."
Daca am 21 de ani si vreau sa dau pentru motor si nu am acei 2 ani de experienta pentru A2, cu ce ma aleg dupa scoala de soferi si prin asta vreau sa spun : capacitatea cilindrica maxima? Am inteles ca trebuie sa ai peste 24 de ani pentru motoarele mai mari de 600cc. Concluzia ca ma aleg cu motoare mai mici de 600?
Da, vei putea da examene numai pentru categoria A2 (motociclete cu puterea maximă de 35 kW, cu un raport putere/greutate care nu depăşeşte 0, 2 kW/kg şi care nu sunt derivate dintr-un vehicul având mai mult de dublul puterii sale
.
Dc nu se poate da pentru scootere de 50cc la 14ani?
De ce pentru categoria C doar la 21 de ani? Eu fac acum si am 18 ani imi mai da permis pentru categoria C?
Nu, doar de la 16 ani, tu n-ai citit prevederile privind varsta minima pe care le-am citat?
Kelz0 întreabă:
Aurel100009 întreabă: