| Georgekaka a întrebat:

Buna TPU.
In 2013 de la cati ani ai voie sa dai de permis? funda!

Răspuns Câştigător
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Conform modificarilor si completarilor facute prin Legea nr.203/2012, de la 19.01. 2013 varsta va fi in functie de categoria de permis, citez:
"(4) Varsta minima pentru obtinerea permisului de conducere este de:
a) 16 ani impliniti, pentru categoriile de vehicule AM, A1 si B1;
b) 18 ani impliniti, pentru categoriile de vehicule A2, B, BE, C1, C1E si Tr;
c) 20 de ani impliniti, daca persoana are o experienta de cel putin 2 ani de conducere a motocicletelor din categoria A2, sau 24 de ani impliniti, pentru motocicletele din categoria A;
d) 21 de ani pentru categoriile de vehicule C, CE, D1 si D1E, precum si pentru triciclurile cu motor din categoria A;
e) 24 de ani pentru categoriile de vehicule D, DE, Tb si Tv."

7 răspunsuri:
| andrei1694 a răspuns:

De ce pentru categoria C doar la 21 de ani? Eu fac acum si am 18 ani imi mai da permis pentru categoria C?

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

18 ani.

| Volcom_Simon_1992 a răspuns (pentru Ioandelasal):

Daca am 21 de ani si vreau sa dau pentru motor si nu am acei 2 ani de experienta pentru A2, cu ce ma aleg dupa scoala de soferi si prin asta vreau sa spun : capacitatea cilindrica maxima? Am inteles ca trebuie sa ai peste 24 de ani pentru motoarele mai mari de 600cc. Concluzia ca ma aleg cu motoare mai mici de 600?

Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns (pentru Volcom_Simon_1992):

Da, vei putea da examene numai pentru categoria A2 (motociclete cu puterea maximă de 35 kW, cu un raport putere/greutate care nu depăşeşte 0, 2 kW/kg şi care nu sunt derivate dintr-un vehicul având mai mult de dublul puterii salewinking.

| Aionesei_Ionut_1990 a răspuns:

Deci pentru scootere de 50cc nu se da de la 14ani nu? sad

| Aionesei_Ionut_1990 a răspuns (pentru Ioandelasal):

Dc nu se poate da pentru scootere de 50cc la 14ani?

Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns (pentru Aionesei_Ionut_1990):

Nu, doar de la 16 ani, tu n-ai citit prevederile privind varsta minima pe care le-am citat?