| nomad14 a întrebat:

Cat e consumul la un RX-8 Mazda, de 1.3,acolo scrie 10 medie(adica 15 urban, iar la drum intins 8, ceva) e adevarat?

3 răspunsuri:
| FurtunaDiesel a răspuns:

Depinde de motorizare, uite aici consumul din carte http://www.automarket.ro/......catii.html dar depinde de stilul de mers. O masina buna, cu rotile echilibrate, cu cauciucuri adecvate nu din alea de vara iarna, deala de iarna pe off road si mai stiu eu ce. Bine nu ca s-ar merge cu masina aia pe off road dar zic ca un exemplu, sa nu aibe 800.000 de km fiindca atunci clar creste consumul ca este motorul uzat, si asa mai departe. Deci una in stare buna nu papa chiar ca in carte fiindca ala e consumul pe tester dar in realitate mananca ceva mai mult fiindca pe tester nu are forta de frecare cu vantul, are aderenta perfecta ceea ce pe asfalt nu o sa ai nici o-data, si mai multe chestii. Adauga cam un litru in plus in oras, si 0, 4-0, 8 afara in plus fata de consumul din carte si acela este consumul real, dar depinde si de stilul de mers eu ma refer la condus normal fiindca daca fugi cu 200 cu ea... automat incepe sa pape!

| RANGE a răspuns:

Pai depinde de model am un prieten care o are de 231 cp schimba pana in 5000rotatii/min in oras si ii consuma 12.6 depinde cum o calci, ce pot sa iti spun ca daca treci de 7000(rosu)iti face ravagii in rezervor intra turbina aia in puterea ei maxima care e cat "casa" laughing

| ombladon a răspuns (pentru RANGE):

Nu trebuie sa treaca de 7000 ca sa intre turbina...