| Absolut a întrebat:

Ce-mi recomandati? o Laguna sau un Golf IV? argumentati`mi si mie va rog!

Răspuns Câştigător
| vigome a răspuns:

Laguna, masina spatioasa, confortabila, motor bunicel. Problema e ca e mai putin fiabila. In general stii ca e o vorba, ce e made in Germany e mai bun decit orice si cam e adevarat. Acum sa discutam pe concret cu exemple. La o Laguna ai mai putine table decit pe la Golf, vezi de exemplu usile, de asemenea mecanismele de ridicare a geamurilor de multe ori creeaza probleme. La ambele masinii motoarele nu au consum mare, cel de laguna este mai silentios decit cel de golf dar mai fiabil ultimul. Golful este mult mai bine insonorizat, la podea bord si usi. De exemplu la usi laguna are tabla exterioara si apoi panoul de plastic(si sa nu uit un difuzor de rahat inauntru) pe cind golful are tabla exterioara, o ranforsare, o alta tabla pe care este prins, printre altele, difuzorul(mult mai bun decit cel de pe laguna) si abia apoi panoul. Vizavi de putere depinde ce variante de motoare alegi, poti cumpara golf cu mult mai multa putere ca o laguna. Ca sa nu mai spun si cam care este cel mai mare numar de masini prin serviceuri trec direct la recomandarea mea, dintre cele doua VW Golf. Si o chestie personala ca o recomandare pentru tine. Acum ceva timp eu am fost la un pas sa imi cumpar laguna, oscilam intre ea si ford mondeo. Ulterior am gasit pe strada o masina cu un afis cum ca era de vinzare, masina care ca si model nu era in planurile mele. Mi-a placut la prima vedere cum era intretinuta in special si mai putin ca model, mi-a placut ca avea un motor de 150 CP, era o varianta sport si la final am cumparato pe asta. Are in proprietatea mea cca 3 ani si am facut cu ea in aceasta perioada vreo 45. 000 de km, fara nici, dar absolut, nici o problema. Sunt super incintat de ea si nu as da aceasta masina pe nici o laguna si pe nici un golf(bun poate pe anumite modele m-as mai gindi). Ulterior am fost cu multi prieteni sa cumpere masini si mai am de-a face cu ele la cite o reparatie. Asa am mai avut de-a face si cu celebra laguna, care desi pare mare pe afara are un portbagaj mai mic decit masina mea, sta doar poate mai bine la comfort ca in rest, fiecare face ce vrea. Si ca o chestie, am avut si un megane II in proprietate asa ca zic eu ca am cit decit idei despre aceste masini frantuzesti, plus ca vreo doi ani am trait si din reparatii de masini. Si inca ceva, eu locuind in strainatate am fost in vizita pe la un cumnat care are cumparata de noua o masina frantuzeasca, e drept cu care nu a avut nici o problema si atunci cind cumnata si copiii au mers cu masina mea au remarcat toti ca e mai buna ca a lor. Si eu cred la fel si crede-ma ca stiu pe ce ma bazez cind spun asta. Concluzia, inca o data, Golf. Dar fii atent... masina mea are motor de golf, 1, 9 TDI, 150 Cp, nu este golf dar o prefer lui si lagunei si ti-o recomand si tie. Cred ca este o alegere perfecta fata de cele doua. Este vorba de Seat toledo, daca vrei o masina care sa fie modelul berlina, iar daca vrei mai micuta alege fara indoiala golful.

6 răspunsuri:
| ghibaflo a răspuns:

Laguna e plin de senzori si de porcarii inutile prin el care se strica foarte repede, sunt destul de scumpe si nu poti circula fara ei ca asa ii filmu`. Golful e foarte fiabil, cand mai se intampla ceva, piesele la preturi sunt foarte ok. Si sa mai iti spun ceva: VW, Audi, Skoda, Seat, Bentley, Lamborghini si Bugatti (grupul VAG); toate au aceeasi calitate pentru ca apartin aceleiasi corporatii sau cum i se spune. Compara VAG cu Renault. Sper ca ti-am fost de ajutor.

| Biencush a răspuns:

Sincer, nu ma pricep prea tare, dar din auzite, stiu mai multi conducatori de golf decat de laguna. Daca nu ma insel, laguna consuma mult mai mult, are intr-adevar poate puterea motorului mai mare si capacitatea mai mare, dar depinde si pentru ce iti trebuie acea masina.Varul meu si-a luat golf4, e student si nu are nevoie sa care prea multe in ea, eventual el si prietenii, dar pentru o masina de familie, cand mai sunt si copii si implicit mmmmulte bagaje, e mai recomandat laguna.
Bafta in alegere.Eu am un fiesta si un smart, de care sunt tare multumita.Ambele consuma minim, sunt foarte indemanoase la condus, dar au o problemuta, sunt micute.
Acum, tu stii mai bine...

| RaVuL a răspuns:

Golf 4 1 mult mai elegant 2 ai demaraj mai mare 3 intretinere 4 firma 5 calitate ce sa mai zic

| Sofer a răspuns:

Vw golf 4 1.9 TDI e cea mai buns alegere.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Golf 4. putere motor. calitate. intretinere mai ieftina. sa fii atent la nr de km. verific-o la tess

| gloss_5750 a răspuns:

Eu mi-as cumpara o laguna, deoarece este mult mai spatioasa decat un golf 4 si mai bine construita (din punctul meu de vedere). happy

Întrebări similare