| anonim0007 a întrebat:

Consuma mai mult sau mai putin o masina pe benzina care deschide supapele la un interval de 0.4 secunde.Mentionez ca deschiderea normala a supapelor trebuie sa fie de 0.3 secunde

5 răspunsuri:
| FurtunaDiesel a răspuns:

Daca ii modifici acel interval ii dezechilibrezi motorul, ii strici procesul ciclic ideal, ii modifici fluxul de rulaj, si alte chestii de finete, care dupa aia nu prea il mai reglezi, or se ineaca, or merge ne uniform, nu merge rotund cum spui tu, or consuma prea mult sau prea putin.

| anonim0007 explică (pentru FurtunaDiesel):

Mecanicul de la service mi-a spus ca normal trebuie sa se deschida la 0.3 secunde.a zis ca la mine ori s-a dereglat el din cauza ca schimb viteza la turatii foarte mici (1500 ture) ori asa am luat-o din farbrica.este logan si nu are turbina deci nu are ce sa se strice daca schimb la turatii mici

| FurtunaDiesel a răspuns (pentru anonim0007):

In mod normal nu are cum la 3 secunde. Acolo este vorba de zecimi de secunda. Trebuie mult imi precis. Trebuie sa fie 3 si ceva, sau 3 fara ceva, nimeni nu poate echilibra un motor fix la 3, asta iti garantez. Mecanicul tau era carpaci cred. Deraglatul se face si de la benzina proasta, de la uzura, multe cauze. Nu ai cum sa o fi luat asa din fabrica, sunt testate inainte de vanzare!

regis
| regis a răspuns:

Daca deschiderea este alta decat cea care trebuie sa fie, evident motorul nu va functiona la parametri normali, fapt care se va traduce si printr-un consum marit.
Nu stiu sa iti spun cum e cu timpul de deschidere al supapelor, insa dupa mine acesta variaza in functie de turatie, dar ma rog, probabil cel care a facut testul intelege mai bine. Ma indoiesc si eu ca asa a plecat masina din fabrica, zgomotul de motor diesel pe mine ma face sa cred ca adevarata cauza este uzura tachetilor.

| anonim0007 explică:

Si am uitat sa precizez ca motorul nu merge rotund.se aude ca un motor diesel