| Andreiu68 a întrebat:

Cu ce as putea da vopseaua de pe bara din fata a unei masini? Bara a fost vopsita in urma cu cativa ani, iar acum vopseaua s-a coscovit, mai are pe ici colo vopsea, si se vede urat, am incercat sa o raschetez cu buletinul, se duce repejor dar se zgaraie si am renuntat. Sfaturi?

6 răspunsuri:
regis
| regis a răspuns:

Cu Decanol. Il găsești la Dedeman.

| mgtow a răspuns:

Revopsirea elementului, se poate face cu spray manual sau platind un profesionist in domeniu

| NoTurbinaNoGood a răspuns:

Vopseaua veche se curata cu spalare sub presiune, spacluri ascutite de tinichigerie, eventual perie de sarma si smirghel. Dar trebuie sa stii ce faci.
Apoi, trebuie slefuita toata in 240 si 400, aplicat primer pentru plastic, finisat si ala cu 400 si mai fin, dupa care degresata bine, si vopsita la pistol.
Daca o cureti cum crezi tu, si o vopsesti cu spray, nu tine nici un an.

| NLS a răspuns:

Daca e de tabla, lampa de benzina, DAR nu tii mult flacara intr-un loc, o plimbi repede pe toata suprafata. Altfel, va face valuri, si nu te vad bine.

Cea mai eleganta solutie ar fi sablarea, DAR intr-un atelier specializat, nu cu un pistol de mana.

Cineva mi-a zis ca exista si o varianta chimica (acid probabil) ce umfla toata vopseaua, dar nici aceea nu e cu siguranta mai sanatoasa pentru tabla.
Daca te intereseaza varianta chimica, nu stiu cum se numeste.

Sau cauti un diluant puternic, si freci tabla cu smirgel inainte, sa poata actiona.

| Andreiu68 explică (pentru NLS):

Bara este din plastic la mine

| costinvlad a răspuns:

O vopsesti, dupa ce dai cea veche jos. O poti vopsii masina in rosu, galben, albastru. happy happy