anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Detin un ford fiesta din 2008 penultimul model, de curind mi/am montat o instalatie gpl de la brc motorul este de 1, 2 e 70 de cai as dori sa mai maresc putin puterea motorului avind in vedere ca am pierdut ceva caluti prin gpl undeva pe 85 90 de cai care ar fi solutia si costurile,,,, multumesc

8 răspunsuri:
| sorin a răspuns:

E greu sa maresti puterea motorului la cat zici tu 90 de hp, pe un motor de 1.2.Ar fi solutii, de la filtre de aer, schimbat esapament cu totul, aerisiri dar nu astea nu nici la 80 de cai, cel mai rentabil iti pui un cip.Costa cateva sute de euro dar trebuie sa schimbi multe la masina avand in vedere motorul de 1. 2.

| jocnecurat a răspuns:

Pai solutii ar fi dar problema este u te pricepi sa faci asta? Daca te-ai pricepe nu ai pune intrebarea.Trebuie sa "blueprint the engine"nu stiu care este terminologia in romaneste.Mareste-i compresia, mareste-i portul de admisie si evacuare din chiuloasa, schimba-i camele daca gasesti performance cams. pune-i o admisie si o evacuare corespunzatoare... dar stai asa u ai o instalatie gpl vrei sa consume mai putin. Ce vrei cosum mic sau performante? Eu modific masini doar de 8 ani si consumul e de la 15l/100km in sus depinde de motor. Daca ai bani si posibilitate pori pune 140 de cai pe motorashul ala de 1, 2l.Eu zic lasa-o asa ca nu se merita. ce poti face e sa-i dai benzina buna schimba uleiul mai des tine pressiunea adecvata in pneuri schimba bujiile; filtrele 1 pe an si scoate afara din masina ce nu este necesar ca sa fie cat mai ushoara.Cam atat poti face si nu te costa mai nimic doar intretinerea(schimbul uleiului cu cat mai des cu atat mai bine) un prieten de al meu isi schimba uleiul la masina in fiecare weekend, e putin cam extrem... dar jegul de 1992 Ford Taurus SHO are peste 600. 000 mile nu stiu cat vine in km dar este destul.motorul merge ca nou.De instalatie de hidrogen ai auzit? este mai ieftina decat gpl, reduce consumul cu 30-40%si nu micsoreaza puterea masinii ci din contra ii da ceva calutzi in plus.Documenteaza-te de HHO HYDROGEN GENERATOR FUEL CELL.

| jocnecurat a răspuns:

Caii putere te ajuta sa atingi viteza maxima. Este cuplul care te ajuta de la 0 la 100 si in depasiri.Masina are 1.2l...care este nici cat o sticla de coca-cola.Cuplul motorului este foarte mic. Uite cum se face:
http://www.youtube.com/watch?v=rPwyINjFbFc&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=35O7mkLncHU&feature=related
Este cea mai eficienta solutie. Dar trebuie sa mergi la un profesonist ca sa faci chestii de genul asta.Chiuloasa fiind de aluminiu se gaureste usor daca nu esti atent si sti ce faci acolo.Pretzul la asa ceva nu cunosc prin Romania din pacate.Eu incasez intre $3000 si $9000+ depinde de motor V8 fiind mai scump avand 2 chiuloase.

| jocnecurat a răspuns:

OK! si cipul ala cat te ajuta? Daca iti ridica puterea si cuplul cu 15-20% instaleazal. Eu zic ca merita banii. Dar vezi sa nu te fenteze aia...la negru nu suna bine.Trebuie sa iti dea o garantie ceva.

| rsn13 a răspuns:

Costuri nu stiu deoarece tot ce iti zic e de la emisiuni americane dar poti imbunatatii esapamentul si priza de are (cel putin asa au tradus la TV). Din cate am inteles sunt printre cele mai ieftine solutii.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Multumesc de raspuns jocnecurat dar nu vroiam sa mi fac masina avion,,,,, motorul e lent si nu ma ajuta in depasiri pe modelul nou de fiesta este 1. 2 cu 82 de cai de nu ma insel vreau doar sa ma ajute putin pe autostrada si,,,, sa mearga 1 /2 l da gaz in plus nu ar ar o prb...deci n-am cerut imposibilul masina e noua,,, are 25 000 de km

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Deci,,, jocnecurat eu nu sunt in ro,,,, am fost la reprezentanta ford aici si,,, la negreu mi-a cerut mecanici 400 cu un cip...ma rog dar a zis ca numai cipul e 250 de euro dar.,,, eu vroiam doar sa mi fac puterea motorului la cit e modelul nou, nu super masina...ca nu am asa ceva

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Jocnecurat este seful de service la ford nu mi poate face legal,,, pentru ca masina e in garantie si nu poate face asa ceva ei legal ca trebuie trecut si in acte dar am ajuns la concluzia ca nu se merita nu ma dau banii afara din casa deocamdata multumesc oricum de informatii