| Enemdor a întrebat:

Doresc sa achizitionez o masina dar nu stiu ce sa-mi aleg. De saptamani intregi caut o masina buna care sa-mi placa, dar deocamdata nu gasesc nimic pe piata. Am fost sa ma uit si sa testez diferite tipuri de masini (VW Passat b7 diesel 2.0L, Audi A4 diesel 2.0L / 1.8 TSI, Toyota Avensis 1.8, Skoda 2, 3 -diesel- etc). dar mi-am cam dat seama ca eu circul mai mult in oras si distante foarte mici (max. 10.000 - 15.000 km fac pe an) si pentru mine o astfel de masina nu este recomadata, as omori motorul / masina pentru ce as folosi eu (filtru de particule, turbo, compresor, etc).

Mi-am spus ca renunt la diesel si la variantele turbo, deoarece eu circul maxim 5 - 10km / zi. Diesel-ului ii trebuie temperatura si distante lungi, iar la turbo turatie mare, lucru ce nu pot face zilnic, deoarece circul mai mult in oras.

Masinile japoneze: Toyota, Honda, Suzuki, sunt foarte fiabile si sunt recomandate de foarte multa lume, dar problema este ca masinile arata sec. Design foarte prost. Cel putin mie asa mi se pare. Daca ne uitam la interiorul unui Honda Accord (2009) sau la o masina din aproape acelasi an Skoda Octavia 2 cu Navi (2010) / VW Passat b6 deja vezi diferenta. A doua chestie e ca, daca as vrea sa vand masina peste cativa ani (Toyota/Honda), atunci foarte greu as gasi cumparator (zona Nord-Vest a Romaniei) fata de o masina "asa mai comerciala" (VW, Audi).

Deoarece eu circul maxim 5 - 10km / zi mi-ar trebui benzinar. Dar ce benzinar gasesc dupa 2010? Toate sunt deja TSI. Din cate am citit si am auzit, motoarele 1.2 TSI, 1.4 TSI si 1.8 TSI sunt de cele mai proaste calitate. Iarasi, pentru astfel de distante, un TDI ar suferi din cauza asta. Deci... mi-ar trebui ceva clasic, simplu, MPI.

Astfel, cerintele ar fi urmatoare:

- Euro 4, 5, (6)

- Benzinar fara turbo (simplu, clasic, ex: MPI)

- Peste 100 PS

- Sub 200.000 km rulaj

- Fabricat dupa 2009

- Sedan (4 usi)

- Budget: 7.000 - 11.000 euro

- Design interior/exterior cat de cat okay (cu NAVI ar fi un avantaj), vezi: VW Passat b6, Skoda 2, 3

In rate nu m-as baga, desi m-am gandit sa cumpar un Skoda Octavia / Rapid sau Suzuki Vitera, sa-l folosesc cativa ani, pe urma sa-l pasez, dar aici pierd o gramada de bani.

P.S: Am prieteni in strainatate (Germania), deci n-ar fi de problema adus masina si de acolo.

1 răspuns:
| Yoggy a răspuns:

Din Germania, clar, sunt masini ingrijite si nu cu multi km, golf 6, sau octavia, daca vrei poti opta si pentru audi sau bmw sau mercedes dar trebuie sa le intretii si sunt scumpe la piese. intra pe Autoscout.ro si vezi masini din Germania.