Enormal sa se inegreasca gentile, cauza fiind calitatea placutelor de frana, care in urma franarii produc acel praf care inegresc gentile, nuTREBUIE SA VA FACETI PROBLEME.
Nu are nici o treaba abs-ul cu innegrirea jentiilor. Tu cand franezi placutele de frana intra in contact cu discul si acestea se tocesc este ca si cum le-ai trage la polizor. Si in urma tociri placutelor mizeria se depune pe jeanta. Nu este nici o problema. Dai cu apa si o perie pe jeanta sa o cureti si gata. Toate masinile au asa. daca iei o masina si ii pui un furtun la jeanta cu roata montata pe gaurele alea mici din partea de sus si dai cu apa cu presiune din toate curge apa neagra.
Dureaza un drum de 10-15 minute cu franari mai puternice si cam atat. Nu mergi la nici un mecanic cu masina ca dai banii pe geam afara. Nu te afecteaza cu nimic la consum pentru ca si atunci cand o sa ai placutele mai uzate tot se vor atinge putin. Eventual daca o duci la un service spune-le sa se uite la pistonasul din etrier sa vada daca se retrage bine si cam atat ar fi marea problema. Care se rezolva in 30 de minute cu totul. Ca il da jos il misca de cateva ori si il unge cu putin lichid de frana si gata toata smecheria.
Si din cauza ABS-ului "andrey23", sunt multe cauze si cum zici tu discurile de frana dar mai rar, in general de la placutele de frana e motivul dar mai bine ar fi sa mergi la un service sa vezi.
Jantele nu se innegresc din cauza abs-ului, ci din cauza discurilor de frana. atunci cand plachetii intra in contact cu discul, se tocesc si iese acea negreala, nu este motiv de ingrijorare.
O sa frece placutele, pentru ca sunt noi. O sa mai dureze pana se formeaza si ele. Daca vrei sa fii mai linistit duce la service si vezi ce iti baga aia pe gat
Buna sunt nairam iar aceasta intrebare a fost pusa tot de mine.Sunt nou pe aici si nu stiam cum functioneaza, acest site.Cred ca m-am exprimat eu gresit, ca, abs-ul e cauza ci din contra vroiam sa aflu informatii, avand in vedere ca e prima masina care o am cu acest sistem abs, si am observat ca gentile din fata se innegresc si nu stiam daca e bine sau nu.Cineva mi-a spus ca nu e bine deoarece masina nu trage asa cum trebuie, ca freaca un pic placutele si ca, ma afecteaza si la consum. E adevarat sau nu? De aceea am apelat la voi, inainte de un mecanic, caci stiti cum sunt "unii"mecanici...doar sa-ti ia banii, dar nu iti rezolva cu adevarat problema. Oricum va multumesc ca ati incercat s-a ma ajutati.
Va rog sa-mi dati de acum inainte raspunsurile pe id-ul nairam la aceasta intrebare ca sunt tot eu.