anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Este urgent VA ROG sa îmi spuneți cei care știți sigur, nu din auzite doar.
Este obligatorie purtarea căștii de protecție pentru trotinesti indiferent de vârsta?

Răspuns Câştigător
| Zosima123 a răspuns:

Cei sub 16 ani trebuie să poarte cască de protecție obligatoriu. Atât cei cu bicicleta cât și cu trotineta. Mai mult de atât este obligatoriu ca bicicleta/ trotineta să aibă în dotare claxon/clopoțel, și becuri față- spate. Noaptea, vestă.

18 răspunsuri:
| angel6lust a răspuns:

Este obligatorie pentru cei sub 16 și recomandată la cei peste.

Da`pana mea, cred c-ar trebui interzise, pline orașele de trotinete electrice aruncate la f*tu-i mă-sa.

| elmeksadin a răspuns (pentru angel6lust):

Nu,nu trebuie interzise, pentru că nu toți au bani de permis și nu toți pot să meargă cu ratb stb pentru că unii nu au bani nici de o călătorie sau sunt unii care merg cu trotinetele deoarece cu mașinile sau RATB e foarte aglomerat și nu ai loc nici să respiri +că mai întâlnești cate un zăpăcit care te înjură și trebuie să cobori din mașină sa nu se facă scandal că e prea aglomerat+mirosuri de îți vine rău. Așa că trebuie și pe trotinesti sa ii înțelegem?

suntserios
| suntserios a răspuns (pentru elmeksadin):

Daca nu ai 3 lei pentru o calatorie cu stb sigur nu iti permiti nici trotineta.

| elmeksadin a răspuns (pentru suntserios):

Depinde de caz, sunt persoane până în 20 de ani care îi întrețin părinții sau persoane care au doar anumite socoteli, acum depinde. Oricum eu ce am scris nu oblig pe nimeni să creadă dar unii care înțeleg e minunat și felicitări.

suntserios

Pai si daca ii intretin parintii tot e mai ieftin un bilet de 3 lei daca o trotineta...
Eu as vrea prima si prima data sa intelega trotinetistii ca sunt un pericol extrem in trafic si pe urma sa le cautam scuze.

| elmeksadin a răspuns (pentru suntserios):

Depinde de fiecare cum gândește. Orice conducător de peste 16 ani indiferent de vehicul trebuie sa fie atent și cine își ia o trotineta electrica trebuie sa fie conștient 100%ca e viața lui în pericol cât șia celorlalti

| angel6lust a răspuns (pentru elmeksadin):

Pana mea, pot să meargă cu autobuz sau tramvai dacă n-au bani de permis.

suntserios

Nu. orice conducator care participa la trafic cu un vehicul motorizat ar trebui sa aiba permis. Atentia nu e suficienta.

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru suntserios):

Funny, dar ar fi o discriminare foarte amuzanta aici. Cf. legislatiei UE, trotinetele si biclele electrice sunt limitate la 25 kmh. Eu cu bicicleta non-electrica ating adesea 35-40 in trafic, uneori chiar mai mult. La mine nu se aplica nici o restrictie...

suntserios
| suntserios a răspuns (pentru GabiDumitrescu):

Da, dar vezi tu, tu nu pleci de pe loc și ajungi la 30km la ora în câteva secunde ca un motor, așa că ești vizibil prin trafic. Sa mai zicem cat de instabile sunt trotinetele? Și majoritatea bicicletelor electrice asista nu propulsează. Și majoritatea bicicletelor din trafic nu ating nici 20 km. In fine, sunt multe detalii.

Eu că șofer nu am avut până acum probleme cu bicicliștii, sunt vizibili și suficient de previzibili tocmai că nu pleacă de pe loc instant... In schimb o trotineta într-o secundă poate schimba traiectoria și avansa 2-3m

| MAteiLaAjutat a răspuns (pentru angel6lust):

Nu sunt de acord.

In orasul unde stau eu sunt putine autobuze si nu au cursa la locul meu de munca pe la periferie. Cu masina stau mult in traficul de 25-30 kmh si fac 15 minute. Cu trotineta electrica fac sub 5 minute. Cred ca tu stai intr-un oras mare, gen Cluj sau Bucuresti unde sunt multe Bolt si Lime parcate aiurea, ceea ce e de inteles.

Seara buna.

| MAteiLaAjutat a răspuns (pentru suntserios):

Omule tie iti place ceva la viata, mai nou ai boala si pe trotinetisti.

suntserios
| suntserios a răspuns (pentru MAteiLaAjutat):

Nu ți-ai mai șters contul?
Sa respecte regulile de circulație trotinetistii și pe urmă discutam.

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru suntserios):

Am mers si cu electrice. Pot accelera cu MTB-ul mai rapid decat majoritatea electricelor. Dar da, ca schimbari de directie o bicicleta e mai previzibila si mai stabila.

| elmeksadin a răspuns (pentru GabiDumitrescu):

Așa este...

| darrio2007 a răspuns (pentru elmeksadin):

Daca au bani de trotineta au si bani de un abonament RATB.

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru darrio2007):

Poate e furata trotineta... sau ehem... ocazie.winking

| MAteiLaAjutat a răspuns (pentru suntserios):

1 nu mi l sterge adminul
2 nu voi respecta in viata mea reguli de circulatie pe trotineta, ca nu am permis