Mergi la o scoala de soferi unde te invata cineva care stie cum si care are mereu control asupra masinii. nu esti singura careia ii este frica de condus... nu e nevoie sa te fortezi, nu e obligatoriu sa ai permis
Din ce ai spus, mi se pare că tu nu vrei sa înveți, el vrea sa te învețe și atât. Dacă îți este frică, nu te urca la volan, condusul nu a fost făcut pentru tine. Nu fii un pericol în public. Dacă nu-ți dorești cu adevărat și nu-ți poți tempera emoțiile, nu are rost. Dacă mi-ar fi fost frică, nu aș mai fi urcat la volan.
Nu toată lumea e făcută pentru condus. Și dacă prietenul tau nu e instructor auto, ar fi indicat maxim sa te joci cu el cu machetuțe.
La scoala de soferi am invatat cu greu. Tot in poligon cu prietenii/rudele mi-am format deprinderi. Instructorul de cele mai multe ori te "tine in frau" astfel incat sa uzezi masina la modul minim de tot si uita sa faca tot ce e de facut cu tine. Din 3 instructori ce i-am avut, doar unul s-a pretat la a face o treaba buna.
Masina e o placere ![]()
Cand inveti sa conduci o masina, respectiv inveti limitele propriei masini pe care ti-o vei lua, vei face multe lucruri fara sa te gandesti, precum mersul pe jos. La nivelul ala de contopire minte-metal vorbim.
Trebuie doar sa fii foarte atent/atenta la semne si ceilalti participanti la trafic (dintre care multi sunt dobitoci).
Am condus masini, camioane si autobuze. Tancu lipseste, pentru soferii care au pasiune cum am fost eu in trecut e o joaca de copii.
Si mie mi-a fost frica, acum vreo 15 ani. Sunt emotii normale.
Trebuie sa te inveti cu masina intr-o zona larga, inchisa circulatiei. Prima data inveti plecarea, oprirea, si schimbarea vitezelor (dai a 2-a, sa vezi cum e).
Apoi incepi sa faci intoarceri, sa te inveti cu directia.
Dupa chestiile astea, tatal meu mi-a facut poligon in curtea bunicii. De acolo am inceput.
Apoi am furat masina in clasa a 9-a, si am infipt-o intr-un stalp
Te urci la o mașină
Pe câmp ci el
Încerci sa faci greșeli
Îți explica și te înveți
Nimeni nu sa născut învățat
Tot la fel ne-a zis unu și altul
Înainte eram cu bicicletele
Acum cu mașinile
Mai târziu cu tiru
anonim_4396 întreabă: