Casco faci pentru:
- manevre nefericite;
- obiecte căzute pe mașină (grindină, copaci, pietre etc.);
- conducători de vehicule cărora nu le trebuie RCA (biciclete, căruțe etc.)
E util, chiar și unul cu franșiză.
Pentru cei fără RCA - îți faci tu RCA cu decontare directă. E doar puțin mai scump, dar în situații de genul asiguratorul tău îți repară mașina și se descurcă el pe urmă cu cel vinovat să ia banii de la el. Cu șanse mult mai mari decât tine.
Am mai vrut sa scriu da nu mai puteam, macar 1 an sa-i fac oricat ar fi pretul de casco? Pana ma obisnuiesc cu clientii cu programul cu orasul,cu rabdarea cu tot,sa conduc lejer fara graba, bine calculat mereu in luarea deciziilor sau incadrarea din timp pe benzi.
Prima masina am avut-o cu cutie manuala, am ales automata nu sunt obisnuit cu masina marimea ei, cu cutie automata, tot felul de senzori pe ea de-ti franeaza singura asistenta la unghi mort, camere.
Precizez ca n-am avut niciodata accident din vina mea de cand am permisul si am masina cea veche o am de 5-6 ani am permisul de 8 ani.
Cea veche trec milimetric pe langa alte masini, fac slalom printre ele, conduc lejer cu ochii inchisi, cu cea noua am frica retineri in manevre ce le-as face cu masina veche, pentru ca nu o cunosc.
Cu timpul o sa mi-se para usor si cea noua de condus sa nu mai am treaba.
Va da-ti seama ca o sa fiu rabdator o sa stau cuminte, o sa ma bag doar cand imi permite campul vizual si sa fiu sigur 100% o sa stau la coloana ca toti oamenii,cu cea veche ma bagam cu japca, avea reactie de timp bune,impecabile, depaseam coloane mari, si pe banda de tramvai unde era punctata... Bine era masina ieftina imi permiteam nu era job, desi nu aveam nici pe ea nicio graba pe cea veche.
Cu noul job de o sa urmeze sa intru in paine, o sa fiu prudent si calculat nu sunt mic, stiu sa conduc si batraneste, important e sa nu se intample ceva.