| led889 a întrebat:

Salut, am fost sa imi schimb rotile la un service auto, un brat si o bucsa si cand merg pe drum drept volanul imi sta puțin înspre dreapta, iar daca pun volanul drept masina mi-o ia spre stanga.

Mentionez ca nici inainte nu era volanul drept, cand mergeam pe drum drept doar cateodata se mai îndrepta el si mergea drept.

Oare trebuie facuta geometria rotilor? Ce ma sfatuiti sa fac?

Răspuns Câştigător
| NoTurbinaNoGood a răspuns:

Trebuie reglata geometria. Se regleaza de fiecare data cand schimbi piese de directie (brate, capete de bara, amortizoare), sau de fiecare data cand observi ca masina nu merge drept, cand volanul sta drept.

| led889 explică (pentru NoTurbinaNoGood):

Stii cumva daca trebuie facut si unghiul de fugă?

mulțumesc pentru raspunsuri

| NoTurbinaNoGood a răspuns (pentru led889):

Pai cam asta inseamna sa faca geometria, o pun pe standul de reglat directii si o aduc in parametrii normali, la toate unghiurile reglabile pe care le are masina respectiva.
Nu mai regleaza nimeni doar unghiul de fuga sau doar convergenta, se pune masina pe stand 3D si se corecteaza tot ce apare in programul de service.
Probleme apar doar la masinile care nu au mai avut de mult revizii la suspensie-directie, iar suruburile sunt blocate de rugina.

10 răspunsuri:
| CristiDinBucuresti a răspuns:

Ti a reparat o Celentano sau Ardiles? laughing sau erau băuți ăia din service, du o inapoi si spune le ca au facut un rahat, cit te a costat?

| led779 a răspuns (pentru CristiDinBucuresti):

Ma baiatule nu mai comenta aiurea ca de aia nu te place nimeni de pe TPU si te vorbeste toata lumea de rau

o arzi aiurea in figuri, de aia iti merge asa rau in viata pentru ca razi de raul altuia si tu stai in garsoniera mancand cozonac cu sobolanii rolling on the floor laughing

| LaSteauaCareaRasarit a răspuns:

Nu trebuie sa-ti bati tu capul cu intrebari: "oare ce trebuie facut?"
O duci inapoi in service si le spui sa rezolve problema.

| eliancodrut a răspuns:

Dar de unde stii ca volanul nu sta drept? Sau nu explici tu bine. Poate vrei sa spui ca masina trage intr-o parte, cand lasi volanul liber.
Mergi la un atelier si le spui ce se intampla, ca ei stiu ce au de facut.

| led889 explică (pentru eliancodrut):

Pentru ca trebuie sa tin volanu mai inspre dreapta ca sa mearga masina drept pe drum laughing daca pun volanu drept masina mi-o ia spre stanga

| CristiDinBucuresti a răspuns (pentru led889):

E beata masina laughing ptiu drace a tras la măseluță

| led779 a răspuns (pentru CristiDinBucuresti):

Credeam ca ti-a tras tie in gurita rolling on the floor

| eliancodrut a răspuns (pentru led889):

Nu exista asa ceva, adica sa ai volanul mai spre dreapta. Poate ti-a dereglat volanul si volanta nu mai are aceiasi pozitie, dar este tot acolo. Nu trebuie sa ne luam dupa pozitia volanului. Unghiul de fuga este dereglat doar atunci cand, mergand pe drum drept si lasi volanul din mana, masina deviaza intr-o parte sau alta. Dar atentie: drumul nu trebuie sa fie inclinat intr-o parte sau alta.
La una din masinile mele, cand mi-a reglat directia a schimbat si pozitia volanului. Deoarece ma deranja am mers inapoi si mi-a pus volanul cum a fost.