|

Salut, Am un honda cbr 125, si nu stiu cum sa ii strang lantul, ma puteti ajuta?

3 Raportează Evaluează
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Intinsu lantului are 2 capitole distincte:
1) lant bun, fara intinderi neuniforme (pui moto pe cric, dai cu mana de roata si vezi sa nu ai portiuni in care se lasa sau se intinde singur. alternativa - daca nu ai central plimbi mobra cate 20 cm pana face o tura completa).
Te uiti pe bascula - trebuie sa fie un sticker cu informatii despre jocul sus/jos pe care trebuie sa il aiba lantul. alternativa e sa te uiti in manual. Jocul ala e dat cu motoreta pe cric lateral si fara greutate pe ea. Dupa ce intinzi lantul corespunzator - te urci pe ea si vezi ca atunci cand lantul e "paralel" cu bascula mai ramane cu un joc de aprox 2 cm (dupa un timp cand prinzi experienta etapa asta poate lipsi).

2) lant intins inegal (majoritatea lanturilor care au mers sunt asa! chiar daca e mica asimetria). In cazul asta intinderea lantului se face in punctul cel mai putin intins, unde lantul sta cel mai strans. Metoda este ca la punctul 1. In plus, dupa ce termini verifici ca in zonele in care este cel mai larg nu are tendinta de a sari de pe pinion. Un lant cu asimetrii semnificative este la sfarsitul vietii chiar daca nu ai intinzatoarele duse la capat.

Indiferent de situatia in care esti - dupa ce termini si strangi tot mai verifica inca o data ca lantul e intins corect
Ultima operatiune dupa ce strangi axul rotii e sa aplici putina tensiune pe intinzatoare altfel se vor desface in mers.

| explică (pentru DrGoogle):

Mersi Frate :3

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru Faur_Robert_1998):

Sper sa iti fie de folos spor la treaba.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
2 răspunsuri: