Omule vina iti apartine tie in caz ca nu te-ai asigurat si te-ai bagat peste el, daca vedeai ca in oglinda nu e nimeni sau spatiu suficient puteai intra. Pe alta parte ala nu are voie sa depaseasca pe prima banda asa ca in termeni legislativi el trebuie sa te despagubeasca, daca nu e pace se merge la politie si ti se face dreptate, declara si tu daunele cu detalii despre cum s-a intamplat
Daca esti lovit in spate ai scapat. Spui ca mergeai pe banda intai si te-u lovit si gata. Daca esti lovit in lateral dreapta o incurci. Oricum mergi la politie si declara accidentul si explica ca a venit si un echipaj si gata.
Nu sunt exact in spate sunt stes pe partea dreapta de unde incepe Tripla de pe dreapta pana la jumatatea usei din fata ...tot c-am din spate ar fi lovitura, Daca era sa ii tai calea si asa trebuia sa fie de undeva de la jumatea masini spre fata spre aripa.
Si daca nu gasesc pe nimeni sa il declar? Ce poate sa-mi faca daca imi zic varianta mea. masina este pe numele lui tati.El poate sa declare maine sau poimaine k a gasit-o lovita in parcare.(ce se intampla?)
Sincer sa fiu e vam complicat. Nu ma pricep atat de bine. Eu zic ca ar trebui sa stai de vorba cu un avocat sau platesti cheltuielile si gata. Tu decizi!
Cum dracu ai luat tu permisul si nu stii niste treburi generale.
In primul rand fie ca esti de vina sau nu, daca nu ai declarat accidentul in 24 ore si el a facut atuci poti sa iti iei adio de la pemis vreo luna. Daca nu stiai, desi trebuia sa stii, nedeclararea accidentului de unul din cei implicati presupune suspendarea permisului.
Acum ai fost capos rau de tot, le dadeai asigurarea si gata terminai balciul. Acum, probabil te alegi cu un permis suspendat, si daca nu stiai (desi si asta trebuia sa stii daca ai permis) repararea masinii fara autorizatie inseamna infractiune si se pedepseste cu dosar penal.
Si degeaba incerci tu sa scapi cand esti vinovat, un agent constatator de la asigurari / politie isi da seama imediat cine e de vine, iar celalalt avand si martor te mai bagi la belele si daca minti prin declaratii.
Este vina ta, ai schimbat directia de mers fara a te asigura suficient si ai agatat o masina. Daca nu faceti amiabila sunteti obligati sa declarati amandoi accidentul la politie. Daca el declara accidentul si tu nu, tie iti va fi suspendat permisul de conducere si vei primi amenda pentru neacordare de prioritate. In plus vei fi obligat sa suporti din buzunarul tau cheltuilelile pentru repararea masinii lui, asigurarea ta nu ''se baga'' daca nu declari accidentul.
Pai cine constata ca am fost eu vinovat? Ca asa declara el? Nu trebuia sa fie cineva de la politie care sa declare lucru asta?
Si eu pot foarte frumos sa declar ca eram pe banda mea si m-am trezit cu el in mine... Poate a adormit la volan sau nu stiu ce a vrut sa faca!
Daca nu a constat nimeni ca sunt eu vinovat cum poate sa zica Politia ca sunt eu daca nu stie cum s-a intamplat accidentu.+ el are lovitura pe fata eu pe spate...Cine pupa-n cur e vinovat...
Prin simplu fapt ca nu declari accidentul la politie sau nu faci constatare amiabila te inculpi. In plus, el are si un martor, tu nu. Daca mergi la constatare, agentul constatator isi da seama imediat cine e de vina. Oricum, niciun service nu iti va repara masina fara o hartie de la un asigurator sau de la politie, fiindca e penal. De asemenea, este penal sa repari o masina care a suferit un accident si nu a fost declarat inclusiv ca persoana fizica.
Daca declara-i ca te-a acrosat-nu ca ai vrut tu sa schimbi banda-el ca venea din spate.Tu nu te-ai asigurat bine.Pana la urma ramane ca-n tren..fiecare si-o repara.
Cand te inscrii pe o banda trebuie sa te asiguri dar sa zicem daca el schimba banda a 2 a cu a1 a in viteza si iti apare brusc in spate el e de vina, plus ca el ar fi de vina si daca tu dupa ce deja ai inceput semnalizarea el sa accelereze ca tu sa nu poti intra pe banda 1, crede-ma ca sunt o gramada de ratati care sunt nesimtiti si accelereaza ca sa nu poti intra pe o banda, mi se intampla des in trafic. Daca ne-ai explica mai clar cum s-a intamplat atunci ne-am da seama mai usor. Spune-ne daca l-ai vazut cand se inscrie pe banda aia sau daca a accelerat pentru a fi el mai ''boss'' in trafic, daca e asa atunci el ar trebui sa te despagubeasca doar ca si tu trebuie sa ai dovezi video sau martori ca iti sustii spusele.
Cum spune-am! cine decide ca sunt eu vinovat? Nu trebuia sa decida asta cineva de la politie la locul respectiv? Eu declar la politie ce m-am inteles cu el sa ne reparam fiecare pe a lui si nu am avut de unde sa stiu ca se duce el la politie sa declare accidentu. daca nimeni de la politie nu a venit nici macar sa ne intrebe cum ne cheama.
Si eu cred ca el este vinovat pentru ca el a intrat in mine, el are lovitura pe fata eu pe spate...A intrat ca boul in mine.eu nu o sa ma duc sa declar nimic pentru ca este si duminica astazi si nu mai este nimeni acolo... Daca o sa ma caute cineva de la politie o sa le spun cum s-a intamplat! dar nu cred ca o sa ma caute cineva. Daca fugeam de la locul accidentului era altceva.O data ce am oprit i-am dat copie dupa asigurare ca sa scap de prost sa nu ma mai dispere.nu prea vad ce ar putea sa faca politia daca nu stie cum s-a intamplat incidentu.