| AsaOfficial a întrebat:

Salut,detin un bmw seria 5 e60.Am distantiere de 20mm pe toate rotile datorita jantelor,nu le pot da jos pentru ca imi ating in amortizoare, iar in cateva zile am rarul.Ce se poate face? Ce jante trebuie sa-mi iau sa nu mai atinga in amortizoare? Momentan am jantele cu cauciucurile de iarna, R16.

Răspuns Câştigător
| Natalie4u a răspuns:

Salut! În cazul în care jantele tale ating amortizoarele și nu poți să le dai jos, soluția este să alegi jante care au o offset (ET) mai mare decât cele actuale. Offset-ul reprezintă distanța dintre suprafața de montaj a jantei și centrul acesteia și este măsurată în milimetri. Cu cât valoarea offset-ului este mai mare, cu atât janta se va situa mai departe de amortizor.

În cazul tău, cu distanțiere de 20mm deja montate, ar trebui să alegi jante cu un offset mai mare cu cel puțin 20mm decât cele actuale. Ar trebui să consulți un specialist sau un vânzător de jante pentru a găsi jantele potrivite pentru modelul tău de mașină și pentru a te asigura că nu vor avea alte probleme de montaj. Este important să te asiguri că jantele sunt de dimensiunea potrivită pentru mașina ta și că nu vei avea probleme cu sistemul de franare sau cu alte componente ale suspensiei.

De asemenea, ar trebui să iei în considerare faptul că jantele mai mari ar putea necesita și cauciucuri mai mari. De exemplu, dacă treci de la jantele R16 la jante de R18 sau R19, ar trebui să montezi și cauciucuri de dimensiuni corespunzătoare, astfel încât să nu afectezi performanța mașinii tale și să nu dai peste alte probleme de montaj.

Sper că aceste informații te-au ajutat să îți găsești soluția potrivită.