| yoda1verde a întrebat:

In ce consta schimbatul motorului? Vreau sa trec de la un 1.6 la un 2.0 benzina si ma intereseaza ce anume trebuie schimbat pe langa motorul propriuzis? Si cat ma ajunge cu tot cu umblatul pe la RAR si toate procedurile aferente.Multumesc mult!

Răspuns Câştigător
| NoTurbinaNoGood a răspuns:

Intereseaza-te in primul rand, ce motor poti folosi. Este o limita referitoare la putere, nu ai voie sa o depasesti cu mai mult de nu-stiu-ce procent ( www.rarom.ro ).
Schimbatul motorului de la 1.6 la 2.0 poate solicita si o cutie + planetare mai potente. Nu e vorba doar de rezistenta, ci si de compatibilitate. Un motor de 2.0 ar putea avea ambreaj peste 200mm in diametru, pe cand unul 1.6 poate avea disc doar de 180mm. La fel si la planetare, 2.0 e posibil sa le aiba mai groase.
S-ar putea sa fie diferente si la suspensie, masinile cu motor mai mare au arcurile si telescoapele de pe fata mai dure.

3 răspunsuri:
| RB26DETT a răspuns:

Cel mai bine cauti pe Facebook un club al marcii si intrebi acolo, aici nu ai specificat marca, nimic, s-ar putea sa fie simpla schimbarea dar cu siguranta trebuie sa pui si instalatia electrica de la masina donatoare, probabil si cutia de viteze, daca se potriveste tot e naspa, ai rapoarte mai scurte la 1.6 decat la 2.0 deci nu vei prinde o viteza maxima prea mare, in schimb avand trepte mai scurte accelerezi mai repede.
Mai ieftin cred ca ai iesi daca vinzi actuala masina si ai cumpara o masina ce vine gata cu 2.0, e prea mult de munca pentru schimbul de motor si o gramada de bani investiti.

| relian a răspuns:

Ce sa trebuiasca, transmisie si motor, restul le ai deja.Cu siguranta acea masina care ao ai tu a avut mai multe motorizari, ca urmare totu este la fel, difera doara motoru si transmisia.Ce povesti vorbesc unia alea probabil asa cred ei.Si ar mai fi probabil si calculatoru masinii, cu alte cuvinte e mai de preferat sa cumperi alta masina decat sa faci ce spui tu, te duce mai ieftin.