| user31123 a întrebat:

Salut! La câți km se schimbă distribuția la 1.4 TDI PD? Prima distributie a fost înlocuită la 120.000 km cu un kit de la Continental. Astazi masina a facut 160.000 km si nu am idee la cat trebuie refacuta. Vreau raspunsuri de la cunoscatori nu de pe chat gpt.

Răspuns Câştigător
| NoTurbinaNoGood a răspuns:

Curelele aftermarket nu prea prezinta siguranta mai sus de 80. 000km. Cel mai sigur este sa o inlocuiesti dupa ce depaseste 60. 000km, sau implineste 5 ani.
Curelele cu care vin masinile din fabrica sunt mult mai bune, alea arata ca noi la 100. 000km, la toti producatorii. Si chiar daca iei kit "original" cu sigla producatorului pe ea, tot nu se compara, se vede clar calitatea aftermarket.

Fac distributii de 'ceva timp'.
A ta are 40. 000km, mai merge vreo 20.000.

6 răspunsuri:
| Frank51 a răspuns:

Se schimbă nu doar la număr de km și la interval de timp, ori 60k km ori 5 ani, care condiție apare prima. Eu am doar 15k km cu distribuția asta, dar are deja 3 ani, deci în 2 ani o schimb chit că voi avea doar 30k km.

| siriusblack98 a răspuns:

La 160k, aia trebuia sa fie schimbata pana acum si daca ar fi fost pe lant.

| stampex a răspuns:

Pai daca vrei precizie spune anul fabricatie si cod motor!
Poate sa fie interval la 60.000 km curea si rola, 120.000 km curea si rola la 240.000 km etc etc;
Este in functie de cod motor si anul fab comform fisei teh!
Desigur ca majoritatea prod de curele recomanda indif de km rulati schimbare la 4-5 ani.
In Romania se schimba mult prea des de frica, manipulati de mecanici dar si conditiile de drum, poluare, calitatea soferului duc la scurtarea vietii unei distributii,, aftermarket,,
Majoritatea curelelor se rup datorita unor mecanici care nu au schimbat ce trebuia sa schimbe apoi vin proprietarii si sustin ca la nu stiu ce nr de km a cedat distributia ei stiind ca a fost inlocuita!

| Alex9909 a răspuns:

Eu aș spune că ar fi bine să verifici starea distribuției..Este posibil ca distribuția să fie încă în stare bună. Dacă nu ai observat nimic ciudat, poate că poți conduce mașina încă o perioadă de timp. Dar dacă ai zgomote ciudate sau pierderea puterii, ar fi bine să o înlocuiești. În general, distribuția la motoarele 1.4 TDI PD se recomandă a fi înlocuită la intervale de aproximativ 90.000 până la 120.000 km.